'AKP Türkiye'nin üzerine 'yolsuzluklar diyarı' yaftası yapıştırdı

'AKP Türkiye'nin üzerine 'yolsuzluklar diyarı' yaftası yapıştırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada AK Parti'nin Türkiye'nin üzerine 'yolsuzluklar diyarı' yaftası yapıştırdığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Şeffaflık Örgütü gibi kuruluşların raporlarında yer alan yolsuzluk sıralamasında Türkiye'nin her geçen yıl kötüye gittiğini kaydeden Ekici, özellikle 17-25 Aralık olayları ile birlikte Türkiye'nin yolsuzluk endeksinde 11 sıra gerilediğini hatırlattı.

Yolsuzlukla mücadele vaadiyle iktidara gelen AK Parti'nin yolsuzlukların odağı haline geldiğini vurgulayan CHP Gaziantep Milletvekili, "2013 yılının aralık ayında Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet çarkı gözler önüne serildi. Ancak AKP yolsuzlukların üzerine gitmek yerine tüm enerjisini yolsuzlukların üzerini örtmek için harcadı. 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon arayışlarında yolsuzluk konusunu müzakere dahi ettirmedi. Son olarak geçici bütçe yerine kalıcı 2016 bütçesi için partimizin kapısını çaldığında tek bir talebimiz oldu. Şeffaf bir kamu yönetimi ve harcama denetimi mekanizması oluşturulması. Yani teknik adıyla Kesin Hesap Komisyonu'nun kurulması. Bu komisyon, hükümetin bir yıl boyunca harcadığı paraların, nerelere harcandığını denetleyecek. Komisyonun başında ise muhalefetten bir başkan olacak. Hesap vermekten korkmayan, kul hakkı yemekten korkan herkesin kabul edebileceği bir komisyon kurulmasıydı tek derdimiz. Ama iktidar, bunu bile kabul etmedi." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin Dürüstlük Taahhütnamesi'ne imza attığını hatırlatan Ekici, açıklamasını şöyle tamamladı: "Yolsuzlukla mücadele, kamu yönetiminde hesap verebilirlik, şeffaflık ilkelerinin benimsenmesi anlamına gelen bu taahhütnameyi Genel Başkanımız tereddütsüz imzaladı ve bu girişimi destekledi. Buradan AKP yönetimine çağrıda bulunuyorum gelin 9 Aralık Günü siz de bu girişime destek verin ve bu taahhütnameyi imzalayın." CİHAN
<< Önceki Haber 'AKP Türkiye'nin üzerine 'yolsuzluklar diyarı' yaftası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER