40 çocuğu Emniyet'e sorguya götürdüler

Manisa'da polis etüt merkezi olarak kullanılan iki evi bastı, toplam 40 öğrenci ve 12 öğretmen İl Emniyet müdürlüğü'ne götürüldü.

SHABER3.COM

Manisa’da Gülen Cemaatine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, etüt merkezi olarak kullanılan 2 ev ile öğretmenlerin kendi oturdukları evler polis tarafından düzenlenen operasyonda basıldı. Daha önce görevlerinden ihraç edilen 4’ü kadın 12 öğretmen gözaltına alındı. Öğretmenlerin ders verdiği toplam 40 öğrenci de polis merkezine götürüldü. 

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda yürütülen soruşturma kapsamında Şehzadeler İlçesi’nde öğretmenlerin çocuklara ders verdiği 2 daire takibe alındı. Takibin ardından cemaatle bağlantısı olduğunu iddia edilen, biri Cumhuriyet Caddesi, diğeri Sevgi Yolu’ndaki iki apartmanın beşinci katındaki daire ve öğretmenlerin kendi evlerine Terörle Şubesi ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

İhraç olduktan sonra maddi imkansızlık sebebiyle en iyi bildikleri iş olan öğrencilere ek ders eğitimi verme işini yapan öğretmenler ve dershaneler kapatıldığı için bu açığı bu şekilde gidermeye çalışan ailelerin çocukları polis merkezine götürüldü. 4’ü kadın 12 öğretmen ve her iki daireye gelen toplam 40 çocuk da sorgu için polis merkezine alındı

<< Önceki Haber 40 çocuğu Emniyet'e sorguya götürdüler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER