75 yaşındaki oduncu gençlere taş çıkartıyor


75 yaşındaki oduncu Mehmet Çolak, elinde baltasıyla odunları tek tek yarıp geçimini sağlarken, ilerlemiş yaşına rağmen gösterdiği çalışma azmi ise gençlere örnek oluyor.

Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan 'oduncu Mehmet' olarak bilinen Mehmet Çolak (75), ilerlemiş yaşına rağmen gösterdiği çalışma azmi ve gayreti gençlere örnek teşkil ediyor. Kendi deyimiyle 10 yaşında başladığı odunculuk mesleği geçim kaynağı olan Mehmet Çolak, 3 çocuk yetiştirip onları ev ocak sahibi yapmış. İlerlemiş yaşına rağmen çalışma azmi ve çabası ise takdire şayan olarak gösterilen oduncu Mehmet amca, aileler tarafından çocuklarına örnek olarak gösteriliyor. Toplumda da herkes tarafından sevilen ve bilinen Mehmet Çolak, aldığı günlük 50 TL yevmiyenin hakkını verebilmek için ağaçları parçalayarak yakılacak hale getiriyor.

'Veren el alan elden üstün' diyen oduncu Mehmet Çolak, "Çocukluğum dahi odun kırma ile geçti. Terme'de herkes beni bilir 'oduncu Mehmet' deyince herkes tanır. Yıllardır bileğimin hakkıyla geçimimi sağlıyorum. 3 çocuk büyüttüm, evlendirdim topluma kazandırdım. Ev ocak sahibi oldum, hepsi dürüst çalışmak ve çalışmayı sevmekle oluyor. Gençlerimiz şimdi bir iş deyince hemen mırın kırın ediyorlar, çalışmak yerine kahvelerde pinekleyip vakit öldürüyorlar. Çalışmak gibisi var mı ? Kimseye minnet etmemek için çalışmak en güzeli onun için veren el daima alan elden üstündür. Kötü alışkanlığım yok, çalışmayınca duramıyorum. Kahve köşelerinde oturacağıma elimde balta işime devam ediyorum. Günlük çalıştığım için 50 TL gibi bir rakam elime geçiyor, geçim kaynağım benim bileğim ve baltam çalıştığı sürede ben bu işi yapmaya devam edeceğim. Bazen yaptığım işi ve yaşımı görenler hayrete düşüyor sonrada çocuklarına örnek olarak gösteriyorlar. Bu durum benim hoşuma daha da çok gidiyor. Bu işin sırrı baltayı nereye ve nasıl vuracağını bilmek bunun yanına sağlıklı beslenmede eklenince Elhamdülillah 75 yaşında çalışmaya devam ediyorsunuz. Şimdi kış yaklaştığı için yakacak hazırlığı olduğundan işlerim yoğun yorulsam da çalışmaya devam ediyorum. Ekmek fırınları odun ihtiyacını kırdığım odunlardan sağlamaları bana her zaman iş imkanı sağlıyor bu yüzden de genellikle vaktimin çoğunu çalışarak geçiriyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 75 yaşındaki oduncu gençlere taş çıkartıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER