8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel albüm


Rumeli Müziği olarak bilinen Türk-Balkan ezgileri üzerine çalışmalar yürüten akademisyen ve müzisyen Evrim Kaşıkçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Adı Kadın Türküler' isimli albüm hazırladı. Mersanat etiketiyle çıkan albüm, birinin bestesi Kaşıkçı'ya ait diğerleri anonim olmak üzere, Balkan ve Trakya yöresindeki kadınlara yakılmış 14 türküden oluşuyor.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan Evrim Kaşıkçı, sonrasında 'Değişim Yönetimi' konusunda ve müzik kültürü odaklı olarak 'Türk Yunan Kültürel Etkileşimi' konusunda yaptığı çalışmalarla Eğitim Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler alanlarında yüksek lisans dereceleri aldı. Halen Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Anabilim Dalı'nda akademisyen olarak görevini yürüten Kaşıkçı, Balkan Çalışmaları doktora programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Evrim Kaşıkçı'nın albümünde şu eserler yer alıyor: Hanım Ayşem. Pakizem. Fadimem (Ayletme Beni). Nazikem. Halimem. Remziyem. Kadriyem..Nuriyem (Bursa'dan Alma Tuzu)..Fatmem..Kazibem. Hanım Ayşem (remix)..Nerdesin Oğulcuğum? Mezarımı Kızlar Kazsın. Evlerinin Önü Handır. CİHAN
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel albüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER