81 yaşındaki hastanın karın damarına uyutulmadan stent takıldı


ADANA (CİHAN)- Adana'da karın bölgesinde aort damar genişlemesi bulunan 81 yaşındaki Ali Arıkan, Balcalı Hastanesi'nde uyutulmadan gerçekleştirilen bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Geçmeyen karın ağrısı şikayeti ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne başvuran 81 yaşındaki Ali Arıkan'ın karın damarında genişleme olduğu anlaşıldı. Arıkan'a lokal anestezi uygulanarak uyutulmadan stent kondu. Operasyon sonrası sağlığına kavuşan Arıkan, 4 gün sonra problemsiz olarak taburcu edildi.

Balcalı Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Göçen ve Yrd. Doç. Dr. Atakan Atalay tarafından gerçekleştirilen operasyonda anjiografi yöntemi kullanılarak endovasküler stent uygulaması ile başarılı şekilde hastanın uyutulmasına gerek kalmadan işlem tamamlandı. Yapılan işlemle ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Göçen, son yıllarda tıp alanındaki gelişmelere paralel olarak uygun hastalarda açık kalp ve damar cerrahisinin yerine anjiografi ile endovasküler uygulamaların gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Hastaların bu işlemlerle günlük hayatlarına daha çabuk dönebildiğine vurgu yapan Göçen, çoğunlukla genel anestezi altında yapılan bu işlemleri lokal anestezi ile hasta uyutulmadan başarılı bir şekilde uyguladıklarının altını çizdi.

Bu işlemlerin özellikle uygun olan tüm hasta grubuna uygulanabildiğine değinen Atalay ise son operasyondaki hastanın da yaş itibariyle ve yapılan işlemin rahatlığıyla daha çabuk yaşam standardına dönebildiğini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Atalay, endovasküler işlemlerin uygulamada pratik olsa da işlem sırasında gelişebilecek komplikasyonlar açısından kalp ve damar cerrahları tarafından gerçekleştirilmesinin uygun olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber 81 yaşındaki hastanın karın damarına uyutulmadan stent... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER