90 temizlik işçisi için mülakatlar başladı

90 temizlik işçisi için mülakatlar başladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde geçici işçi statüsünde çalıştırılmak üzere işe alınacak 90 kişi, bugün başlatılan mülakatlarla belirlenecek. Mülakata gelen bazı işçilerin gazetecilerin fotoğraf çektiği sırada yüzlerini sakladığı gözlendi.

Sistemdeki sorun nedeniyle başvuru sayısının henüz belli olmadığı 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi'ne 50, İl Emniyet Müdürlüğü'ne alınacak 40 temizlik işçisi için mülakat Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü toplantı salonunda başladı. Sabahın erken saatlerinde kurum önünde toplanan başvuru sahipleri uzun kuyrukların oluşmasına neden odu. Kadın adayların yoğun olduğu mülakatta adaylar gruplar halinde salona alınırken bazı başvuru adaylarının fotoğraf çekildiği sırada yüzlerini kapattığı görüldü. İşsizlere yaş, gelir durumu, çocuk sayısı, kaç çocuğunun okula gittiği, mülk durumları, sosyal yardım alıp almadıklarına ilişkin sorular soruldu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, 1000 kişilik kontenjanın mülakatlarına bugün başladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Bunların içerisinden gelir durumları sıfır olanlardan başlamak üzere biraz daha yukarıya doğru hareket edeceğiz. Önemli olan bizim için gelir durumu. Çocuk sayısı ve öğrenim durumları önemli. Mülakatların bitimine müteakip değerlendirmelerimizi yapacağız. Kısa sürede işe başlatacağız. Mülakatlar çarşamba günü sona erecek. Şu anda müracaat konusunda bir şey söyleyemiyorum. Sistemlerimiz zaman zaman yoğunluktan dolayı durabiliyor. O nedenle müracaat konusunda bir şey söyleyemiyorum. Bunlar geçici işçiler. 3 ay aradan sonra tekrar böyle bir program başladığında başvuru yapabiliyorlar ve onları çalıştırabiliyoruz. İki defa bu programdan faydalanma hakları var. Ev hanımlarımız ek gelir olma açısından başvuru yapıyorlar. Başvuranların neredeyse yüzde 80'i ev hanımı. Amacımız gelir desteği sağlamak. Önceden erkek işsizlerimiz başvuruyordu, kadınlarımız çok başvurmuyordu. Bu sefer evdeki kadınlarımız ek gelir sağlamak adına kurumumuza geldiğini görüyorum." CİHAN
<< Önceki Haber 90 temizlik işçisi için mülakatlar başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER