AİHM, Perinçek-İsviçre davası nihai kararını 15 Ekim'de açıklıyor


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, 'Ermeni soykırımı' iddialarına ilişkin Doğu Perinçek-İsviçre Davası'nda verdiği nihai kararını 15 Ekim 2015 günü duruşmalı oturumda açıklayacak.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin ve Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, AİHM Büyük Daire'de görülmekte olan söz konusu davadaki son gelişmeler hakkında parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda özetle Avrupa parlamentolarının 'Ermeni Soykırımı'nı tanıyan Türkiye aleyhtarı kararlarının rafa kaldırılması sonucunu doğuracak bu duruşmaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de katılacağı ifade edildi.

Bilindiği gibi, 2005 yılında Sayın Rauf Denktaş başkanlığında oluşturulan Talat Paşa Komitesi, 'Ermeni soykırımı' yalanlarına karşı yurtdışındaki milyonlarca yurttaşı seferber ederek Avrupa başkentlerinde mücadele başlatmıştı. Bu çalışmalar kapsamında, 'Ermeni soykırımı' iddialarının 'emperyalist bir yalan' olduğunu vurgulayan Doğu Perinçek, bu açıklamaları nedeniyle İsviçre mahkemelerinde yargılanmış ve çeşitli cezalara çarptırılmıştı.

Perinçek bu karara karşı bireysel başvuru hakkını kullanmış ve konuyu AİHM'e götürmüştü. AİHM 2. Dairesi'nin, 27 Aralık 2013 tarihinde verdiği kararda, İsviçre mahkum edilmişti.

İsviçre hükümeti bu karara karşı AİHM Büyük Dairesi nezdinde itiraz etmişti. 28 Ocak 2015 tarihinde Strazburg'da AİHM Büyük Dairesi'nde yapılan duruşmaya Doğu Perinçek ve onun safında Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile İsviçre ve onun safında Ermenistan hükümeti katılmıştı.
AİHM Büyük Dairesi, 9 Temmuz 2015 günü nihai kararını verdi. Kararın yazılımı tamamlandı. Karar, 15 Ekim 2015 günü, yerel saatle 11.45'te Strazburg'da yapılacak duruşmada dünya kamuoyuna açıklanacak. AIHM-Perincek-Isvicre-davasi-nihai-kararini-15-Ekimde-acikliyor-1902892.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AİHM, Perinçek-İsviçre davası nihai kararını 15 Ekim'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER