Rus merciler 1 gün önce uyarmış

Moskova'nın Vnukovo Havalimanı'nda pistten çıkarak otoban yolunda parçalan ve sonra da alevlenen Tu-204 tipli Rus uçağının aynısının 1 hafta önce benzer nedenle Sibirya'da kaza yaptığı ortaya çıktı.

Rus merciler 1 gün önce uyarmış

Kazanın ardından Rusya Federal Sivil Havacılık kurumu Rosaviatsiya, teknik arıza gerekçesiyle uçağı üreten Tupolev kurumunu 1 gün önce uyardığı belirtildi.

Rus basını, zengin işadamı Aleksandr Lebedev'e ait Red Wings Hava Yolları'na ait Tu-204 tipli başka bir uçağın 21 Aralık tarihinde Novosibirsk'in Tolmaçevo Havalimanı'nda pistin dışına çıkarak 300 metreden fazla sürüklendiğini hatırlattı. Toplam 70 kişinin bulunduğu uçakta şans eseri kimsenin burnu bile kanamadığı kaydedili. Olayın ardından kazayı araştıran Rosaviatsiya uzmanları, uçağın fren sistemlerindeki sorunları tespit etmişti. Uzmanlara göre, iniş sırasında uçağın fren sistemleri çalışmamıştı. Kazanın nedenleriyle ilgili rapor hazırlayan Rosaviatsiya 28 Aralık'ta Tu-204 tipli uçakları üreten Tupolev kurumunu mektup göndererek uyarmıştı. Haberlerde, "Fakat ertesi gün 29 Aralık'ta Vnukovo Havalimanı'nda yeni bir kaza yaşandı." ifadeleri yer aldı. 

Çek Cumhuriyet'inden gelmekte olan Tu-204 tipi yolcu uçağı Vnukova Havalimanı'na iniş sırasında pist dışına çıkarak Kiyevskoye otoyoluna saplanarak yanmıştı. Haberlerde uçağın yerde 3 yere parçalandığı da kaydediliyor. Rus güvenlik görevlileri uçakta 8 kişilik mürettebatın bulunduğunu belirtti. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise ağır şekilde yaralandı. 

Life News ajansının iddialarına göre uçakta kaçak yolcular da bulunuyordu. Yolcuların Moskova'da yılbaşı bayramını kutlamak için uçağa bindiği öne sürüldü.

Kazayla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, gerekli çalışmalarla ilgili sürekli bilgiler aldığı kaydedildi. Başbakan Dmitri Medvedev kazanın araştırılması için komisyon kurulması talimatında bulundu. 

Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, kazanın nedenleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "3 olasılık söz konusu. İlki pilotların hatası. İkincisi olumsuz hava koşulları ve sonuncusu da teknik arıza." dedi.

1999 yılında kurulan Red Wings'in Türkiye, Mısır ve İspanya'ya sürekli charter sefer sayıları yaptığı da gelen bilgiler arasında.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Rus merciler 1 gün önce uyarmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER