'Polislerin tutuklanması gayri ahlaki'

Yolsuzluk soruşturmasındaki görevli polislerinin gözaltına alınmasına, kanaat önderi Yılma Durak tepki gösterdi.

'Polislerin tutuklanması gayri ahlaki'

Ülkücü kanaat önderi Yılmaz Durak tepki gösterdi 17 ve 25 Aralık operasyonlarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın psikolojik savaş yürüttüğünü söyledi. Durak, "Polis darbe yapacaktı iddialarına gülünür. Günahtır, sahur öncesi insanları alıp götürüyorsunuz. Bu insanların propagandası ile methiyeleri ile iktidar oldun. Şimdi tutup bunları sıkıntıya sokuyorsun. Bu, insani değil, ahlaki değil." dedi.

BU İNSANLARIN YARDIMIYLA İKTİDAR OLDUN

Zaman'ın haberine göre "Polisler, paralel yapının mensupları" iddiaları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmalara tepki gösteren Durak, "Başbakan, 'Bunlar darbe yapacak engelledik' diyor. Buna gülünür. Bütün millet gülmelidir de. Bunların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Günahtır, insanları sahur öncesinde alıp götürüyorsunuz. Bunlar mütedeyyin insanlar. Sen bu insanların propagandası ile methiyeleri ile iktidar oldun. Şimdi tutup bunları sıkıntıya sokuyorsun. Bu insani değil, ahlaki değil. Öyle görüyorum, öyle kabul ediyorum." diye konuştu.

HIRSIZ EV SAHİBİNDEN DAHA ÇOK BAĞIRIYOR

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun giderek kötüleştiğine işaret eden Durak, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından çok enteresan gelişmelerin yaşandığına dikkat çekti. Yolsuzluk operasyonlarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yakınları ile birlikte yargılanmamasının endişesini taşıdığını öne süren Durak, "Hırsız, ev sahibinden daha çok bağırarak kendisini haklı çıkarmaya çalışmaktadır. Bu psikolojik savaştır. Bu psikolojik savaşa dikkat etmek lazım." uyarısında bulundu.

100 POLİS Mİ DARBE YAPACAK?

"Paralel yapı, polisin içerisinde, devletin içerisinde yapılanma" gibi söylemlerle, darbe yapıldığı iddialarının gündeme getirildiğini hatırlatan Durak, "Bu darbenin asker ayağı var mı? Darbeyi 100 tane mi polis yapacak. 100 tane polisin darbe yapacağı iddiasına gülünür. Asker ayağı yok." diyerek, iddiaların mesnetsiz olduğuna dikkat çekti.

BUNLAR GERİ TEPER

Durak, Başbakan Erdoğan'ın, operasyonlar ile AK Parti tabanında kendisini haklı çıkarmak için olağanüstü yanlışlar yaptığını kaydederek, "Bunlar geri tepen silahlardır. Bunlar kendisine dönecektir." vurgusunu yaptı.
<< Önceki Haber 'Polislerin tutuklanması gayri ahlaki' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER