A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın rakipleri belli oldu


2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemelerinde mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı rakipleri belli oldu.

Çek Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde 31 Ağustos – 17 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemelerinde mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın rakipleri belli oldu.

Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde A Milli Kadın Takım Genel Menajeri Arzu Özyiğit de yer aldı. Gerçekleştirilen kura çekimine 1. torbadan katılan A Milli Kadın Basketbol Takımı, H Grubu'nda yer alırken, Romanya, İsrail ve Bosna Hersek ile eşleşti.

Çek Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemelerinde gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu: Letonya, Litvanya, Slovenya
B Grubu: Hırvatistan, Fransa, Estonya, Hollanda
C Grubu: İtalya, Karadağ, Büyük Britanya, Arnavutluk
D Grubu: UKrayna, Sırbistan, Almanya, Lüksemburg
E Grubu: Macaristan, Slovakya, Portekiz, İzlanda
F Grubu: Yunanistan, Rusya, Bulgaristan, İsviçre
G Grubu: Polonya, Belarus, Belçika
H Grubu: Romanya, Türkiye, İsrail, Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek
I Grubu: İsveç, İspanya, Finlandiya

2017'de düzenlenecek olan turnuva ile Kadınlar Avrupa Şampiyonası yeni bir formata giriyor. Yeni formatta eleme maçları kulüp sezonu içinde oynanacak. Maçlar üç takvim aralığında gerçekleşecek. İlk eleme maçları 16-25 Kasım 2015, ikinci eleme maçları 15-25 Şubat 2016 ve son eleme maçları 2016 Kasım'da oynanacak.

2015 Avrupa Şampiyonası'nda 20 takım mücadele etmişti. 2017 Avrupa Şampiyonası'nda ise 16 takım yer alacak. Kadınlar Dünya Şampiyonası ile aynı formatla oynanacak olan turnuvada gruplarını ilk sırada tamamlayacak olan takımlar Çek Cumhuriyeti'ndeki finallere yükselecek. 9 grupta ikinci sırayı alan ülkelerden en iyi 6 ikinci de şampiyonada mücadele etme hakkını elde edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın rakipleri belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER