AB dışişleri bakanlarının gündeminde Türkiye var


Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Suriye'deki gelişmeler ve mülteci krizini görüşmek üzere Lüksemburg'da toplandı.

Toplantı öncesinde açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, "Türkiye hakkında konuşacağız." dedi. Haftasonu Ankara'da korkunç bir felaket yaşandığını hatırlatan Hammınd, "Genel olarak Türkiye'nin AB ile ilişkilerini ve Türkiye'nin mülteci krizinde oynadığı rolü ele alacağız." ifadelerini kullandı.

Görüşmelerde Suriye krizine odaklanacaklarını dile getiren Hammınd, "Suriye'nin geleceğinde uzun dönemli bir çözüm olarak Esed ile çalışamayacağımız çok açık. Ayrılmasının nasıl olacağı knusunda esnek olabiliriz. Ama Esed'le çalışmaya yeltenirsek, hedeflediğimizin tam tersi bir sonuçla karşı karşıya kalırız." şeklinde konuştu.

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ise Rusya'ya, NATO üyesi Türkiye dahil, hiçbir ülkenin hava sahasını kabul edemeyeceklerinin söylenmesi gerektiğini belirtti. Danimarkalı bakan, öte yandan Rusya'nın IŞİD ile mücadele eden koalisyonun bir parçası olabileceğini de ekledi.

Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak da Rusya'nın Suriye meselesine doğrudan müdahalesi ile şimdi yeni bir durum oluştuğunu ve buna uygun gerçekçi bir politika belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise Suriye'de her gün insanları ölmesiyle ilgili durumda bir değişiklik olmadığını fakat şimdi aktörlerin değiştiğini dile getirdi. Alman bakan, Rusya'nın müdahalesiyle şimdi Suriye'de siyasi çözümün daha zor ve karmaşık hale geldiğini fakat bir siyasi geçiş sürecinin yine de mümkün olabileceğini savundu. CİHAN
<< Önceki Haber AB dışişleri bakanlarının gündeminde Türkiye var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER