AB heyeti, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'la görüşecek


Türkiye-AB Bakanlar Düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı, Ankara Palas'ta gerçekleştiriliyor. Bu arada toplantı için gelen AB'nin üst düzey heyeti, önce Cumhurbaşkanı ardından Başbakan ile de bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın ev sahipliğindeki toplantıya; AB tarafından AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi/AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn katılıyor.

Türkiye-AB Bakanlar Düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı; 29 Kasım 2015 tarihli Türkiye-AB Zirvesi Ortak Bildirisi'nde üst düzeyli diyaloğun arttırılması amacıyla düzenli görüş alışverişinde bulunmak ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla yılda iki kez yapılması kararlaştırılan Türkiye-AB Zirvesi'ne hazırlık mahiyetinde organize edildi.

Toplantıda Türkiye-AB ilişkileri ve müzakere süreci başta olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması ve Türkiye ile AB arasında pek çok alanda sürdürülen kapsamlı işbirliğinin daha da ileri taşınması imkanları ele alınacak.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN İLE DE GÖRÜŞECEKLER

Bu arada Türkiye-AB Bakanlar Düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı'na katılan; AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Genişlemeden Sorumlu Komiser Johannes Hahn ile İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komiser Christos Stylianides, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşme saat 15.00 sıralarında planlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da AB Heyeti ile Çankaya Köşkü'nde saat 17.00 sıralarında buluşacak.

CİHAN
<< Önceki Haber AB heyeti, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'la görüşecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER