ABD'nin Aşkabat Büyükelçiliği'nin temeli atıldı


ABD'nin Aşkabat Büyüklçiliği'nin yeni binasının temeli atıldı. Temel atma törenine; ABD'nin Aşkabat Büyükelçisi Allan Mustard, Aşkabat Valisi Myratniyaz Abilov, elçilik mensupları, yabancı basın temsilcileri ve davetliler katıldı. Büyükelçi Mustard törende yaptığı konuşmasında, sadece bir büyükelçilik binası değil, aynı zamanda bir bütün kompleks inşa ettiklerini kaydetti. Bu sitede ailelerin yaşayacağını kaydeden Büyükelçi Mustard, "Türkmenistan ile işbirliğimiz daha da güçlenecek. 2018 yılında büyükelçiliğimizin yeni binası hizmete açılacak." dedi.
Törende konuşan Vali Myratniyaz Abilov, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında Türkmenistan'ın uluslararası toplumdaki itibarının yükseldiğini kaydederek, Türkmenistan ile ABD ilişkilerinin geliştiğini söyledi.

ABD'nin Aşkabat Büyükelçiliği, şehrin en işlek caddesi üzerinden inşa edilecek. Arçabil Caddesi üzerinde inşa edilecek büyüklçilik binasının 266 milyon dolara mal olacağı belirtildi. ABD'nin Caddell Construction Co. şirketi tarafından inşa edilecek büyükelçilik kompleksinde, ABD Kültür Merkezi, büyükelçilik çalışanları için konutlar, depo, eğlence odası inşa edilecek. Proje, Aşkabat'ta 17 dönümlük arazi üzerinde yer alacak. Sözleşme süresi 44 ay.

ABD'nin Aşkabat Büyükelçiliği, 17 Mart 1992 yılında faaliyet başlamıştı. O tarihden bu yana büyükelçilik, Türkmenistan ile eğitim, kültür, ekonomi, enerji, sınır güvenliği, uyuşturucu ile mücadele, sağlık gibi pek çok alanda işbirliği yapıyor. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'nin Aşkabat Büyükelçiliği'nin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER