'Tezekle değil, doğalgazla ısınmak istiyoruz'


Ucuz ve temiz olduğu için Erzurum'da 2004 yılında kullanılmaya başlanan doğalgazdan gecekondu semtlerinde oturanlar faydalanamıyor. Erzurum'un varoş semtlerinden 7 bin 800 nüfuslu Maksut Efendi mahallesi sakinleri tezek yakmaktan bıktıklarını belirterek, doğalgaza geçmek istediklerini ancak dağıtım şirketi Palen'in taliplerine duyarsız kaldığını iddia etti.

Erzurum 2004 yılında doğalgazla tanıştı. 92 bin kişi konut ve iş yerlerinde ucuz ve temiz olduğu için doğalgaz tüketiyor. Doğalgaz boru hattının evlerinin önünden geçtiği Maksut Efendi mahallesi sakinleri yıllardan bu yana evlerine hat bağlanacağı günün hayali ile yaşıyor. Geçen ilkbaharda mahalleli 380 imzalı dilekçe ile Palen' e doğalgaz hattından yararlanmak için resmi müracaatta bulundu. Maksut Efendi mahallesinin bulunduğu bölgede 109. Topçu Alayı ile Bölge Trafik Şube Müdürlüğü de doğalgaz hattı olmadığı için ısınmada diğer yakıt türlerinden faydalanıyor.

Maksut Efendi mahallesi eski muhtarlarından Burhanettin Atmaca, doğalgaz dağıtım şirketi Palen'in hizmet sunumunda fakirleri ve gecekondu semtlerini görmezden geldiğini iddia etti. Yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığı, 790 haneli mahallelerine doğalgaz bağlanması için girişimlerde bulunduklarını ancak Palen'den olumsuz cevap aldıklarına dikkat çeken Atmaca, "Doğalgaz hattı evimizin kapısının önünden geçiyor ama yararlanamıyoruz. Tezek yakmaktan bıktık usandık. Doğalgazdan zengin faydalanıyor, fakir faydalanamıyor. Bu sosyal adaletsizliktir, fakiri hakir görmektir. Mahallemize doğalgaz hattı çekilmesi için Palen'e ilkbaharda 380 imzalı dilekçe verdik ancak sonuç alamadık." dedi.

Cep telefonuyla ulaştığımız Palen Doğalgaz Dağıtım Şirketi yetkilileri konuya araştıracaklarını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber 'Tezekle değil, doğalgazla ısınmak istiyoruz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER