ABD, Rusya'yı ateşe benzinle dökmekle suçladı


ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Suriye'deki çatışmaya müdahil olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "ateşe benzin dökmekle" suçladı.

Ashton Carter, bugün İspanya'nın başkenti Madrid'e gerçekleştiği resmi ziyaret çerçevesinde, Ulusal Savunma Çalışmaları Merkezi'nde (CESEDEN) bir konferansta konuştu.

Pentagon Şefi Carter, dört senedir devam eden Suriye'de iç savaşı bitirmenin yolunun IŞİD'i mağlup etmekten ve Beşşar Esed'in olmadığı bir geçiş hükümeti kurmaktan geçtiğini söyledi.

Rusya'nın Suriye konusunda aldığı kararların "az yararlı" olduğunu kaydeden Carter, IŞİD'e karşı savaşmakla birlikte Esed rejimine yardım ettiğini ifade etti.

BATMAKTA OLAN GEMİYE BİNDİ

Ashton Carter, "IŞİD'in mağlup etmek, sadece Suriye'de siyasi geçişle mümkün olabilir. Eminim ki Rusya batmakta olanların gemisine binmenin, kaybedenlerin stratejisi olduğunu anlayacak. Rusya'nın, tarihin doğru tarafında yer almak için şansı var." dedi.

Bakan Carter, Kremlin'in Suriye savaşında daha işbirlikçi bir politikaya kayması için ABD'nin kapıyı açık bıraktığının altını çizdi.

IŞİD'in ciddi tehdit olduğunu savunan Ashton Carter, bu yüzden ABD'nin liderlik ettiği koalisyon güçlerinin bir senede 7 bin 300 hava saldırısı gerçekleştirdiğini ve bu sayede karada savaşan grupların "büyük ilerleme" kaydedebildiğini söyledi.

UKRAYNA KRİZİ

Rusya'nın Ukrayna politikasını da eleştiren Carter, Moskova'yı "uluslararası kuralları ihlal etmek" ve "Avrupa düzeninin dengesini bozmakla" suçladı.

ABD Savunma Bakanı, "Eğer Rusya uluslararası yalnızlığına son vermek ve sorumlu bir güç olmak istiyorsa Minsk anlaşmalarında verdiği sözleri tutmalı." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber ABD, Rusya'yı ateşe benzinle dökmekle suçladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER