Abdülhamit Bilici: Gazetecilerin can güvenliği tehlike altında


Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, gazetecilerin can güvenliğinin tehlike altında olduğunu söyledi. Bilici, "Ahmet Hakan daha kötü bir durumla karşılaşabilirdi. Hrant Dink gibi onu da kaybedebilirdik. Böyle az bir zararla atlatılmış olması küçük bir durumla karşı karşıya olduğumuzu göstermiyor. Aksine artık gazetecilerin can güvenliği tehlike altında. Artık vergi cezalarını geçtik insanların en temel hakkı yaşam hakkı ile ilgili sıkıntılar var." dedi.

Medya üzerindeki baskılar ve bu yöndeki engellemelere karşı basın kuruluşlarını ortak bir tutum almaya çağıran 'Özgür basın, özgür toplum için dayanışma çağrısı' konulu toplantının ikincisi düzenlendi. Basın Müzesi'nde yapılan toplantıya, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Basın İş ve medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Programda konuşan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, ilk görev gününde henüz toplantı yapamadan soluğu adliyede aldığını belirterek, "Ülkenin içinde bulunduğu şartlara çok uygun bir ilk gün oldu. Daha mesai yapamadan Adliye'de soluğu aldık. Sedef Kabaş hanımın duruşmasına gittik. Bütün bu kapkara tablo içinde güzel bir netice çıktı. Beraat aldı. Dün Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini görevine getirildim. Bugün daha ilk toplantıyı yapamadan bu işlerle uğraşıyoruz." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin can güvenliğinin tehlike altında olduğuna dikkat çeken Bilici, "Ahmet Hakan daha kötü bir durumla karşılaşabilirdi. Hrant Dink gibi onu da kaybedebilirdik. Böyle az bir zararla atlatılmış olması küçük bir durumla karşı karşıya olduğumuzu göstermiyor. Aksine artık gazetecilerin can güvenliği tehlike altında. Artık vergi cezalarını geçtik insanların en temel hakkı yaşam hakkı ile ilgili sıkıntılar var." ifadelerini kullandı.

Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ise şöyle konuştu: "İdeolojik düşüncesi, editöryal çizgisi her ne olursa olun samimiyetle herkes gazeteci milletinin başına gelen baskılarda ortak tavır almayı artık becerebilmesi lazım. Diğer türlü toplumun önde olan bir meslek grubu olarak kendi haklarına sahip çıkamayan, kendi aralarında işbirliği sağlayamayan bir meslek grubu olarak toplumun dertlerine nasıl çare olabileceğiz. Beni bu ciddi şekilde düşündürüyor."

Gazeteci Gültekin Avcı'nın 17 gündür hürriyetinden mahrum bırakıldığını belirten Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt da, "Gazetemiz yazarı Gültekin Avcı sadece 7 köşe yazısı gerekçe gösterilerek terör örgütü kurmak ve yönetmek, darbeye teşebbüs etmek ve askeri casusluk yapmak suçlamalarıyla müebbet artı 20 yıl talebiyle tutuklandı. İnanılmaz bir şey. 7 köşe yazısından dolayı şuan on yedinci gününde ve hürriyetinden mahrum bir şekilde içeride tutuluyor." diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Gümüş ise ayrım gözetmeden programa herkesi davet ettiklerini belirterek, "Medya kuruluşlarına, televizyon, gazete, ajans ve internet sitesine davet gönderdik. Hepsini teker teker aradık. Televizyonların mazereti yurtdışında bir televizyon fuarı olduğunu söylediler yöneticilerin orada olduğunu söylediler. Eşit davranıyoruz Akit'ten Zaman gazetesine kadar bütün meslektaşlarımız davet edildi." şeklinde konuştu.
Abdulhamit-Bilici-Gazetecilerin-can-guvenligi-tehlike-altinda-1902084.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Abdülhamit Bilici: Gazetecilerin can güvenliği tehlike... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER