49 terör uzmanını kim açığa aldı?

Bayram arefesinde açığa alınan yargı mensuplarından gündeme dair açıklamalar geldi.

49 terör uzmanını kim açığa aldı?

Ramazan Bayramı arefesinde açığa alınan yargı mensuplarının oluşturduğu 49'lar Platformu internet üzerinden açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya üzerinden 'terör ve ölen sivillerle ilgili soruşturmaların yürütülmesi gerektiği, açığa alınan hakim savcılarının çoğunun terör uzmanı olduğu ve neden görevden uzaklaştırdıkları' gibi konularda açıklamlar yapıldı.

49'lar Platformu, mevcut HSYK'ya da Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul Kadısı Hızır Çelebi tarafından ayakta yargılandığını hatırlatarak göndermede bulundu. Platform ayrıca uluslararası arenada sesini duyurmak için @49platformEng olarak da bir hesap açtı.

İşte o paylaşımlar:

'TERÖRLE MÜCADELE HUKUK İÇİNDE OLMALI'
"Terör eylemlerinin kırsaldan kentlere kaydırılarak,sivil kayıpların yaşanabileceği çok zor ve tehlikeli bir sürece girmiş bulunmaktayız. Terörle mücadelenin hukuk kuralları içinde yürütülmesi, sivil kayıplar hususunda etkili soruşturma yapılması geleceğimiz için önemlidir.

'AÇIĞA ALINAN SAVCILAR TERÖR UZMANIDIR'
Hukuk düzeni ve çoğulcu demokrasi anlayışının ciddi yara aldığı bu süreçte; tüm kurumlar gibi yargı da payına düşeni aldı. Açığa alınan 49 yargı mensubunun tamamı terör konusunda uzman olup, bunlar arasında KCK'yı etkisizleştiren soruşturma savcıları da vardır. KCK'ya yapılan etkili operasyonlarla örgüt İstanbul'da uzun süre eylem yapamaz hale gelmişti. KCK soruşturma ve kovuşturmalarında görev alan yargı mensuplarının tamamı sürgün edildi. Büyük çoğunluğu 49'larla birlikte açığa alındı.

'UZMANLARI TASFİYE EDENLERİ BİLMEK MİLLETİMİZİN HAKKIDIR'
Gelinen aşamada; terör konusunda uzman tüm güvenlik ve yargı bürokrasisini tasfiye edenler kimler bunu bilmek Milletimizin hakkıdır. Geçmişte terörle mücadelede görev almış yargı mensuplarının farklı bahanelerle cezalandırıldığını Milletimize anlatmak vicdan borcumuzdur.

'HAKKI SAVUNUP, HUKUK ÖĞRETMEK GÖREVİMİZ'
Ülke olarak çok zor şartlardan geçtiğimiz bu süreçte 49larplatformu olarak Hak ve adalet adına yola çıkma kararı aldık. Haksızlığı hak, hukuksuzluğu hukuk bilenlere karşı; hakkı savunma ve hukuk öğretmek için yola çıkan 49 yargı mensubunun kutlu yürüyüşüdür.Yasalara ve vicdani kanaatlerine göre karar veren yargı mensuplarını; kanunsuzca görevden uzaklaştıranlara karşı mücadelenin adresidir

'ÜSTÜNLERE HUKUKA TABİ OLMAYI HATIRLATMA'
Yargı yetkisinin Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanıldığını anlamaktan uzak güç sarhoşlarını marazlarından kurtarma adresidir. 49'lar Platformu Hukukun üstünlere değil, üstünlerin hukuka tabi olmaları gerektiğini hatırlatma faaliyetidir. Hakikat güneşinden uzak, zifiri karanlıkta iz sürüp yön arayanlara,hukuku isimli çıkış yoluyla adalet menziline ulaştırmanın adresidir.

'FERDİN SELAMETİ İÇİN DEVLET VEYA TOPLUM FEDA EDİLEMEZ'
T.C'nin "insan haklarına saygılı bir hukuk devleti"olduğu, Anayasal ilkesini unutanlara bunu hatırlatma ve zihinlere kazımanın adresidir. Toplumun selameti için dahi olsa ferdin feda edilemeyeceği anlayışından, ferdin selameti için adalet ve toplumun feda edilişinin izahıdır.

'CESUR HUKUKÇULARIN ADRESİ'
Fatihi Sultanı Rum mimar ile yanyana ayakta muhakeme eden İstanbul kadısı Hızır Çelebi ile Yeni Türkiye HSYK'sının mukayese mekanıdır. Tüm hukuksuzluklara dur deme cesareti gösterenlerin, korkuyu yenip haksızlık karşısında dimdik duranların adresidir."
<< Önceki Haber 49 terör uzmanını kim açığa aldı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER