Acılı annenin sorusu yürekleri dağladı

Oğlunun ölümüne inanmak istemeyen şehit annesi Zehra Acar'ın sorusu yürekleri dağladı

Acılı annenin sorusu yürekleri dağladı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde kaldıkları aynı evde cesetleri bulunan polislerden Okan Acar'ın acı haberi Niğde'deki baba ocağını yasa boğdu.

Niğde merkez Selçuk Mahallesi Taşkın Sokak Mandacılar Sitesi'nde oturan Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 24 yaşındaki Okan Acar'ın annesi Zehra Acar'a acı haberi eve gelen polis yetkilileri verdi. Acar'ın baba Mehmet Acar'ın geçtiğimiz yıl kanser hastalığından hayatını kaybettiği öğrenilirken acı haberle şoka giren anne Zehra Acar, duyduklarına inanmak istemeyince Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Burada üst düzey müdürlerin makamına çıkan Acar, oğlunun öldüğünün gerçek olup olmadığını sordu. 

Acar, olayın doğru olduğunu söyleyen polisler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

2 erkek kardeşi daha olduğu belirtilen Okan Acar'ın Ceylanpınar'ın ilk görev yeri olduğunu söyleyen yakınları, ölüm nedeni hakkında henüz kendilerine bir bilgi gelmediğini anlattı. 

ŞEHİT FEYYAZ YUMUŞAK'IN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde silahla öldürülmüş halde bulunan polis memurlarından Feyyaz Yumuşak'ın Kırşehir'deki baba ocağına ateş düştü.

Kaman ilçesine bağlı Kargın Yenice köyünde oturan Yumuşak ailesi, oğullarının öldüğü haberiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Yumuşak'ın evinin önüne Türk Bayrağı çekildi.

Haberi alan yakınları da Yumuşak'ın baba ocağına gelerek ailenin acısını paylaştı. Aileyi ziyaret eden İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özer ve diğer yetkililer, baba Mustafa Yumuşak'ı sakinleştirmeye çalıştı.

Oğlu Feyyaz Yumuşak'ın Sakarya'da zırhlı araç eğitimi göreceğini ve bu eğitime gitmek için bilet aldığını anlatan baba Yumuşak, "En son Suruç'taki patlama olduğunda ben oğlumu aradım. Bana 'Baba gördüm onları. Berbat olmuş orası, onlar' demişti bana. Ben de 'oğlum dikkat et sen kendine' demiştim. Sabahleyin de benim haberim yoktu. Ceylanpınar'da polislere böyle bir şey olmuş. Ben de aradım aradım açmıyor. İsim vermiyorlar. Aynı evde kalan iki kişi diyorlar. Bunun yanında Niğde'de bir arkadaşı vardı. Ona da ulaşamayınca şüphelendim" diye konuştu. 

Oğlunun doğu görevinin bitmesine bir yıl kaldığını anlatan acılı baba, "Gelince evlendirecektik. Temmuzda bir senesi dolacaktı. Daha önce İstanbul'daydı, oraya tayini çıktı. Evlendirelim demiştik ama 'geleyim, gel git olmasın, doğu görevini bitireyim gelince nişanlanır, evlenirim' diyordu ama olmadı işte" dedi. 

Bedia ve Mustafa Yumuşak çiftçinin 3 oğullarından en büyüğü olan Feyyaz Yumuşak'ın Fatih ve Mehmet isminde iki kardeşi olduğu öğrenildi. 

TATİL İÇİN UÇAK BİLETİ ALMIŞ

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bu sabah saatlerinde teröristlerce evlerinde kafalarından kurşunlanarak şehit edilen iki polis memurundan Feyyaz Yumuşak’ın Ağustos ayında Mardin’den İstanbul’a izne gitmek için uçak bileti aldığı ortaya çıktı. 

Şehit polis Feyyaz Yumuşak'ın İstanbul'da bir haftalık tatil planı yaptığı ve 04.08. 2015 ile 10.08.2015 tarihlerinde Mardin-İstanbul, İstanbu-Mardin uçuşu için bilet aldığı öğrenildi. Aldığı uçak biletini sosyal hesabı Facebook’ta paylaşan polis memuru Feyyaz Yumuşak’ın tatile gideceği günü heyecanla beklediği ifade edildi.

SALDIRGANLARIN SURİYE’YE KAÇTIĞI İDDİASI

Ceylanpınar'daki evlerinde şehit edilen 2 polis memurunun Suruç katliamına misilleme olarak terör örgütü PKK tarafından üstlenildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin ise Ceylanpınar sınırının hemen karşısında bulunan Suriye'nin Rasulayn kentine kaçtıkları öne sürüldü.


CHA/DHA/AA

<< Önceki Haber Acılı annenin sorusu yürekleri dağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER