Adana'da 473 bin 650 öğrenci karne heyecanı yaşadı


Adana'da 2015–2016 eğitim–öğretim birinci yarıyıl sonunda ilk ve orta dereceli okullarda yaklaşık 473 bin 650 öğrenci ile 23 bin 746 öğretmen tatile girdi.

Vali Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, merkez Çukurova İlçesi, Belediye Evleri Mahallesi'ndeki Yunus Emre İlokulu'nda düzenlen karne dağıtım törenine katıldı. Okul bahçesinde Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Milli Eğitim'deki yöneticileri tarafından karşılanan Vali Büyük, minik öğrencilerin folklor gösterilerini izledi. Yunus Emre'nin 'Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olurmuş, Yaradılanı hoş gör, yaratandan ötürü' dizelerinin yer aldığı dövizleri taşıyan öğrencilerle sohbet eden Vali Mustafa Büyük, okulun melodika korusunun seslendirdiği müzik parçalarını ilgiyle dinledi. Daha sonra dersliklere geçen Büyük, çocuklara karnelerini dağıttı.

Velilerin de katıldığı programda 3. sınıf öğrencisi Kerime Gamze Çıracı, "Vali nasıl olunur" sorusuna Büyük, "Çalışacaksın, okuyacaksın; eğitimini tamamlayacaksın. Sonra devletin çeşitli kurumlarında çalışıyorsun; Kaymakam oluyorsun. Ondan sonra da vali oluyorsun. Herkese bu bu fırsat var. Kadında ve erkeklerden de var. Kızlarımız da artık hedeflerini öyle belirliyor. İyi eğitim alır, çalışırsanız, iyi insan olursanız; çok yönlü kendinizi yetiştirirseniz hem siz, hem aileniz mutlu olur. Aynı zamanda ülkemize daha fazla faydalı olursunuz." cevabını verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise yayınladığı 1. kanaat dönemi sonu mesajında, öğrencilere yönelik, "Bu eğitim öğretim yılının ilk karnesini alıyorsunuz. Umarım bir dönem boyunca çok çalışmış ve 1. dönemi başarıyla tamamlamışsınızdır. Sizler bizim başarılı yarınlara olan inancımızsınız. Sizler çalıştıkça, başardıkça daha büyük, daha güçlü bir ülke olacağız. Bilin ki biz başarı yolunda sizin hep arkanızdayız. Her çalışmanın bir dinlenme süresi vardır ve şimdi tatil zamanı. İnsan çalışmak gibi tatilin de hakkını vermeli. Bu tatilde size önerim bedeninizi dinlendirirken, beyninizi ve ruhunuzu kitap okumak, spor yapmak gibi geliştirici faaliyetlerle beslemenizdir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Adana'da 473 bin 650 öğrenci karne heyecanı yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER