Adana'da paten eğitim semineri ve gösteri gerçekleştirilecek


Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak kentin hava koşulları ve coğrafi yapısına uygun olan pateni yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Ataşbak, geçtiğimiz günlerde Dünya Paten Federasyonu Başkanı Mehdi Arash Salman Pour'un İl Spor Müdürlüğünü ziyaret ettiğini, Adana için çok uygun olan paten sporunun kente sevilmesi, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için gerekli desteği vereceğinin sözünü aldıklarını kaydetti.

Dünya Paten Federasyonu Başkanı Pour'un bizzat katılımıyla 19-21 Kasım tarihleri arasında Adana'da ilk kez 'Paten Eğitim Semineri' verileceğini belirten Ataşbak, şöyle devam etti: "Hedefimiz, paten sporunu sevdirmek, yaygınlaştırmak ve gelişmesini sağlamaktır. Bu bağlamda: kentimizde ilk kez 19-21 Kasım tarihleri arasında paten eğitim kursu açılacak. Bu kursa yurt dışından da önemli antrenörler katılacak. 14 yaş üstü herkesin katılabileceği semineri düzenli tamamlayanlara Profesyonel Eğitim Sertifikası verilecek. Kursa katılmak isteyenler 18 Kasım Çarşamba gününe kadar İl Spor Müdürlüğü Spor Servisi'ne dilekçe ile başvurmaları gerekiyor."

Ataşbak, 22 Kasım Pazar günü ise saat 14.00'de Merkez Park içinde 'Uyuşturucu, Sigara ve Alkole Hayır, Patenini, Kaykayını Al Gel' sloganıyla nehir kenarında paten ve kaykay etkinliği düzenleneceğini, sporseverlerin eğlenceli programı ailece izleyebileceklerini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Adana'da paten eğitim semineri ve gösteri gerçekleştirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER