Adana'da paten gösterisi


Avrupa ve Dünya Paten Federasyonu ile Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Merkez Park'ta ortaklaşa gerçekleştirdiği programda profesyonel patencilerin gösteri yaptı.

Profesyonel Paten Antrenör Semineri'ne katılanlara sertifikalarının da dağıtıldığı programda, konuşan Adana'da Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, dünya genelinde hızla yaygınlaşan patene Türk insanının daha çabuk uyum sağlayacağını söyledi.

Patenin her yaşta herkesin yapacağı bir spor dalı olduğunu aktaran Çakır, Adana'nın hava koşulları ve uygun tesisleri nedeniyle pilot bölge olması gerektiğini kaydetti.

Avrupa ve Dünya Paten Federasyonu Başkanı Mehdi Arash Salman Pour, ilk fırsatta Türkiye'de olmayan federasyonu kuracaklarını, merkezini de Adana yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

'Aile sporu paten için Adana ideal bir kent' diyen Pour konuşmasında şunlara yer verdi: "Başta ABD ve Avrupa olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde paten her geçen gün gelişiyor. Türkiye'de de aslında iyi bir potansiyel var. Ancak, federasyon olmayınca bu eğlenceyi geçemiyor. İlk fırsatta gerekli başvuruları yaparak Türkiye'de paten federasyonunun kurulmasını sağlayacağız. Merkezini de Adana yapacağız. Çünkü burada hava koşullarının iyi olmasının yanı sıra yerel yöneticilerin yakın ilgisi, ekibinin deneyimli olması bizleri gelecek için umutlandırıyor. Yakın gelecekte Adana'da paten hakem kursu da açmayı hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından Profesyonel Antrenör Kursu'na katılanlara sertifikaları dağıtıldı. Daha sonra profesyonel patencilerin ellerinde 'Sigara ve uyuşturucuya hayır, spora evet' pankartı taşıdır. Ayrıca, 5-60 yaş arasında 150 kadar kaykay ve patenci gösteri gerçekleştirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana'da paten gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER