Adanalı avukatlardan Ankara'daki terör saldırısına 'cübbeli' tepki


Ankara'da meydana gelen ve 97 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya Adanalı avukatlar tepki gösterdi. Cübbelerini giyerek sokağa çıkan avukatlar, alkışlarla saldırıyı protesto etti.

Eski adliye önünde toplanan avukatlar, Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İnönü Parkı'na yürüyerek gelen avukatlar, İsmet İnönü'nün 'Namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır' sözünün yazılı olduğu anıtın önünde basın açıklaması yaptı. Eyleme CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de destek verdi.

Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yaptığı açıklamada olayın sorumlularının istifa etmelerini istedi. Yurttaşın can güvenliğini sağlamak, gerekli istihbaratı yapmak ve saldırıların önüne geçmek siyasi iktidarın ve güvenlik görevlilerinin işi olduğunu aktaran Çıtırık, "Bu acıya dayanmak ve katlanmak zor. Bugün Türkiye'nin içinden geçtiği bu kanlı sürecin sorumluları: 400 vekil isteyenlerdir." iddiasında bulundu.

Mengücek Gazi Çıtırık, Ankara'daki barış mitinginin yeri, zamanı ve toplanma noktasının önceden belirlenip, ilgili makamlara sunulduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: "Mitinge katılan yurttaşların can güvenliğinden ve mitingin sağlıklı bir ortamda yapılmasından devletin doğrudan sorumluluğu bulunmaktadır.

Ankara'nın en merkezi yerinde, onlarca mobese kamerasının bulunduğu bir yerde saldırının olması son derece düşündürücüdür. Saldırıdan birkaç gün önce alınan canlı bomba saldırısı ihbarının doğru değerlendirilmediği ortadadır. Gar önündeki toplanma alanında hiçbir güvenlik önlemi alınmamış olması, boş bırakılması son derece vahim ve düşündürücüdür."
CİHAN
<< Önceki Haber Adanalı avukatlardan Ankara'daki terör saldırısına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER