'Adli tabiplik adaletin tamamlayıcı ve ayrılmaz bir parçasıdır'


Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş adli tabiplik hizmetlerinin adaletin tamamlayıcı ve ayrılmaz bir parçasını oluşturduğunu söyledi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonluğunda 'Adli Vakalara Yaklaşım, Adli Raporlar ve Sorumluluklarımız' konulu seminer düzenlendi. Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, KHB Genel Sekreterliği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı personelinin katılımları Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş yaptı. Adli tabiplik hizmetlerinin adalet hizmetlerinin tamamlayıcı ve ayrılmaz bir parçasını oluşturduğunu vurgulayan Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, "Hekimlerimizin düzenlediği adli rapor öyle önemli ki, kişiler hakkında dava açılmasına veya açılmamasına; dava açılmış ise beraat etmelerine veya ceza almalarına, ceza alacaklar ise bu cezanın miktarının belirlenmesine delil ve gerekçe olmaktadır." diyerek adaletin sağlanmasına yönelik hekimlere gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Adli Tıp Uzmanı Dr.Yılmaz Bozkurt ve Cumhuriyet Savcısı Adnan Acar'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde olaya ait delillerin en iyi şekilde analiz edilerek suç faillerinin tespiti ve olayların aydınlatılması noktasında hekimin rolü kapsamlı bir şekilde ele alındı.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER