Çağlayan Adliyesi'nde neler oluyor? İlk kez duyacağınız bilgiler

Geçtiğimiz Cumartesi günü 32. Asliye Ceza Mahkemesi, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 63 polis hakkında tahliye kararı verdi.

Adliye muhabiri Kamil Maman'dan çok çarpıcı açıklamalar

Ancak hukuk tarihinde bir ilk yaşandı ve ilk kez bir savcı, mahkeme kararını tanımayarak 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisler hakkında verdiği tahliye kararını reddetti.

Bugün Gazetesi adliye muhabiri Kamil Maman, Samanyolu Haber Televizyonunda Çağlayan Adliyesi'nde yaşananlarla ilgili çok çarpıcı bilgiler paylaştı. 

32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisler hakkında verdiği tahliye kararını değerlendiren Kamil Maman, havuz medyasının algı oluşturmak için yaptığı yalan haberlerin nasıl ve kimler tarafından teşvik edildiğini paylaştı.

Gazeteci Kamil Maman şunları aktardı;

 
"Bu insanlar nasıl yalan yazıyor biliyor musunuz? Bu insanlara demişler ki 'siz yazın;bunlar sizden şikayetçi olsunlar basın suçlarına bizim arkadaşlarımız bakıyor. Siz yazın yeter ki aldı oluşturun.Toplumda algı oluşturun sizin yalan yazmanız önemli değil" bunlar buna bakmıyor." 

Şimdi ki süreçte de öyle internet sitelerinde bakıyorum kararı veren hakimleri linç ediyorlar. Ok falan çıkarıyorlar sanki bunu öldürün dercesine. Şimdi bunlar hakimlerle ilgili linç kampanyası başlatacaklar ilginç şeyler yazacaklar.Çünkü biz insanları tanıyoruz artık. Biz bu insanlara diyoruz ki(yandaş medyaya) açıkça yalan yazıyorsunuz doğru bir şey varsa yaz ama yalan yazıyorsun bu gazetecilik değil dediğimiz zaman başlarını öne eğiyorlar"

"BİZ HAREKET EDEN TRENE BİNERİZ" 

"Niye yalan yazıyorsunuz, yarın bir gün bu işler döner, gazetecilik yapamazsınız sizi hiçbir yayın kuruluşu işe almaz bu şekilde" diye sorduğumuz  zaman adam "Biz hareket eden trene bineriz" diyor. Gazetecilik mantığına bakar mısın? Yarın başka tren hareket edecek ona binecekmiş. İşte havuz medyasındaki gazetecilik zihniyeti bu.

"MİT ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE ŞUBE AÇMIŞ"

"MİT'in adliyede ne işi var. MİT'e kim oda verdi Çağlayan Adliyesi'nde? Bir istihbarat servisinin adliyede işi olur mu? "Siz burada çok göze batıyorsunuz" diyerek MİT'e oda vermişler. Böyle bir sistem olabilir mi? Fişlemelerle MİT düzenli çalışıyor şube açmış Çağlayan Adliyesi'ne...

HAVUZ MEDYASININ STRATEJİSİ BELLİ

"Burada güvendikleri tek şey yasa yapan bizi diye bu insanları ikna ediyorlar. Koltuk sevdasıyla, dosyaları çarpıtarak. Ben bu dosyaların tamamını okudum merak edenlere anlatabilirim. Birçok gazeteci bu dosyaları okudu. Dikkat ederseniz havuz medyası da bu dosyaları okudu. Dosyanın içeriğini ifade tutanaklarını neden yazmıyorlar? Bir gazeteci ifade tutanağını yazmak için adliyededir. Haber değeri odur. çünkü o adamın neyle suçlandığı, deliller ifade tutanağında ortaya çıkar.  Ama bunlar ne yapıyorlar. Strateji belli bir kağıda yazıyor "gözaltına alındı, darbe,casusuluk" bu kadar. Delilleri yazsana kardeşim. Gazetecisin sen onu telgraf memuru da yazar. Sen bu insanlar suç işlemişse hangi suçu işlemiş o delilleri bulup yazacaksın gazeteciysen. Eğer suç işlemedilerse o zaman da soruşturmaların boş olduğunu yazacaksın. Bugün başsavcının basın danışmanı gibi çalışanlar var. Hatta havuz medyasında çalışmayan gazetecileri, savcılara şikayet edip onlar hakkında jurnallik yapan gazeteciler var bunu yapanlar var.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Çağlayan Adliyesi'nde neler oluyor? İlk kez duyacağınız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER