Afgan depremzedelere Kimse Yok Mu'dan dost eli

Afgan depremzedelere Kimse Yok Mu'dan dost eli

Kimse Yok Mu Derneği(KYM) ve Afgan- Türk Çağ Eğitim Kurumları gönüllüleri, Afganistan'ın kuzey doğusunda meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremin mağdurlarına yardım elini uzattı. Geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen deprem, ülkenin 9 vilayetini etkileşmişti.

Kimse Yok Mu Derneği'nin öncülüğünde depremzedelere ulaştırılmak üzere Afganistan Kızılayı'na 70 bin 500 dolar değerinde, içinde battaniye ve gıda gibi acil ihtiyaçların bulunduğu yardım paketleri törenle teslim edildi. Törene; Afgan- Türk Çağ Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Numan Erdoğan, Afganistan Kızılayı Doğal Afetler Başkanı Abdulrahman Kalantarı, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ve öğrenciler katıldı.

DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ

Törende konuşan Başkan Numan Erdoğan, depremden hemen sonra Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai'nin düzenlediği basın toplantısında yardım çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, bu sese kulak verdiklerini dile getirdi. Numan Erdoğan," Biz de bu çağrıyı Afgan -Türk okulları olarak kendimize bir emir telaki ettik ve çalışmaya başladık. Topladığımız yardımlarla belki bütün yaraları saramayız, Afgan Türk Okulları olarak kardeşlerimizin yanında göstermek istedik. Her zaman da yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Afganistan Kızılay Doğal Afetler Başkanı Kalantari ise Kimse Yok Mu Derneği ve Türk okulları tarafından yapılan yardımı çok önemsediklerini ifade etti. Kalantari," Bu işin ucundan tutan küçükten büyüğe herekse şükranlarımı sunarım." şeklinde duygularını dile getirdi.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Abdurrahman Kalantari, Kimse Yok Mu Derneği ve Afgan- Türk Çağ Eğitim Kurumları organizasyonuyla toplanan yardımları, en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirtti. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür eden Kalantari, yapılan yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarını sözlerine ekledi.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ, DEPREMDEN 15 DAKİKA HEMEN SONRA SEFERBER OLDU

KYM gönüllülerinden Abdul Rezzak Settari ise depremden 15 dakika hemen sonra yardım için organize olduklarını dile getirdi. Settari ,"KYM yetkilileri depremden hemen 15 dakika sonra bizi aradı ve yardıma hazır olduklarını belirti. Biz de Türk okulları gönüllüleriyle bu konuda seferber olduk. İçinde 2 bin 500 battaniye, bin 600 adet 10 litrelik yağ, bin 600 torba 10 kiloluk pirinçten oluşan paketleri hazırladık. KYM her zaman ihtiyaç sahibi Afgan halkının yanında oldu." dedi.

Depremde şuana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 150 kişi olarak açıklandı. 600'e yakın kişi ise yaralandı. 7 bin 630 ev, 12 okul, 17 cami ve 20 idari bina ise yıkılarak kullanılamaz hale geldi.
dost-eli-1924157.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Afgan depremzedelere Kimse Yok Mu'dan dost eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER