Çankaya'da aşure bereketi

Çankaya'da aşure bereketi

Çankaya Belediyesi'nin Muharrem ayı nedeniyle düzenlediği aşure etkinlikleri devam ediyor. Oran semtinde bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'nde düzenlenen Aşure Lokması paylaşımına binlerce yurttaşın katılmasının yanı sıra belediyenin diğer birimlerinde de aşure dağıtımı sürüyor.

Yaşlı bireylerin nezih bir ortamda değişik aktivitelerle kaliteli zaman geçirebilmeleri ve sosyalleşebilmeleri için hizmete açılan Bahar Evi de, aşure paylaşımına ev sahipliği yaptı. Ayrancı Bölgesi Güvenevler Mahallesi Muhtarı Seviye Ardıç Çelik ve Aziziye Mahallesi Muhtarı Güldane Tenç'in, Belediye işbirliğinde organize ettiği aşure dağıtımına Bahar Evi'nin müdavimleri büyük ilgi gösterdi.

MAHALLELER KAYNAŞTI

Çankaya Belediyesi'nin yaz aylarında başlattığı tadilatın sona ermesiyle müdavimlerinin özledikleri sıcaklığa kavuştukları Bahar Evi, Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtımıyla tatlı bir başlangıç yaptı. Amaçlarının farklı mahallelerin sakinlerini kaynaştırmak olduğunu belirten bölge muhtarları, belediye çatısı altında hizmet veren Bahar Evi'nin bu amacın gerçekleştiği en doğru yer olduğunu söylediler. Bölge sakinleri de hem sosyalleştikleri hem de keyifli anlar geçirdikleri Bahar Evi'nin önemli bir eksiği giderdiğini ifade ederek, yöneticilere teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'da aşure bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER