Afganistan'daki Sangin ilçesi Taliban'ın kontrolüne geçti


Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetindeki Sangin ilçesinin,Taliban'ın kontrolüne geçtiği bildirildi.

Afganistan Senato Meclisi üyesi Haşim Alokozai basına yapıtığı açıklamada, Helmand vilayetindeki Sangin ilçesininin Taliban tarafından kontrol altına alındığını duyurdu. Alokozai ilçedeki tüm girişlerin Taliban tarafından kapatıldığını kaydetti. Alokozai ayrıca, Sangin ilçesindeki tüm askeri, polis ve istihbarat tesisleri ile kaymakamlık binasının Taliban'ın elinde olduğunu, takviye güçlerinin henüz ilçeye ulaşmadığını aktardı.

İlçe yetkilileri Sangin'in gece geç saatlerde Taliban kontrolüne geçtiğini, yaklaşık 400 asker ve polisin ilçedeki Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Tesisi'nde ablukaya alındığını açıkladı. İlçenin düşmesi sırasında bazı siviller ve güvenlik güçlerinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Sangin ilçesi Emniyet Müdürü Muhammed Davut BBC'ye yaptığı açıklamada, devletin birkaç saat içinde kurtarma ekibi göndermediği takdirde Taliban'ın eline düşeceğini ve canlarının ciddi şekilde tehlikede olduğunun altını çizdi. Binaları yanyana olan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Tesisi dışında tüm bölgelerin Taliban'ın elinde olduğunu ve çatışmaların halen devam ettiğini kaydeden Davut, devlete acil yardım talebinde bulundu.

Helmand Vali Yardımcısı Mohammad Can Resulyar dün Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai'ye sosyal medyadan, Helmand vilayetine daha fazla asker sevk edilmemesi durumda kentin Sangin ve Gereşk ilçelerinin Taliban'ın kontrolüne geçebileceğini bildirmişti.

Kendini Taliban sözcüsü olarak tanıtan Kari Yusuf Ahmadi yaptığı yazılı açıklamada, Helmand kentinin Sangin ilçesini tamamen ele geçirdiklerini, çok sayıda polis ve askeri öldürdüklerini iddia etti.

İki hafta önce de Helmand kentinin Hanşin ilçesi Taliban'ın kontrolüne geçmişti. Taliban'ın etkin olduğu vilayetlerden Helmand'ın Navzad, Dişu ve Bağran ilçeleri daha önce örgüt tarafından ele geçirilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan'daki Sangin ilçesi Taliban'ın kontrolüne geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER