Afganistan'ın Kunduz vilayetinde çatışmalar devam ediyor


Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde Taliban ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların halen devam ettiği bildirildi.

Yerel basına yansıyan haberlere göre, Kunduz vilayetinde kontrol, Taliban militanlarının eline geçmesinin ardından düzenlenen özel operasyonlarla tekrar güvenlik güçlerinin eline geçerken, bazı bölgelerdeki çatışmalar ise halen devam ediyor. Taliban militanlarının şehir merkezindeki birçok vatandaşın evine yerleştiği ve yer yer güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Güvenlik yetkilileri konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Kunduz Milletvekili Safi Kamal ise son yaşanan olaylarda binlerce ailenin şehri terk ederek, Badahşan, Tahar, Bağlan ve Kabil'e sığındıklarına dikkat çekti.

Göçmenler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 6 binden fazla kişinin şehri terk ederek çevre vilayetlere sığındığı ifade edildi. Ayrıca, şehrini terk eden vatandaşlara el uzatmak için yardım derneklerinin çalışmalar yaptığına vurgu yapıldı.

Kunduz'da mahsur kalan bölge halkının çatışmalar nedeniyle kapalı olan alış veriş merkezlerinden yiyecek alamadığı, ayrıca sağlık imkanlarının da oldukça kısıtlığı olduğu kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan'ın Kunduz vilayetinde çatışmalar devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER