Destici'den 'helikopter kazasının aydınlatılamayacağı endişesi' açıklaması


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasının aydınlatılması noktasında endişe taşıdıklarını söyledi. Kazanın aydınlatılması için Meclis'te güçlü bir gruplarının olması gerektiğinin altını çizen Destici, "Şu anda Meclis'te bulunanların her birisinin bu hadiseyle ilgili farklı bir endişesi, farklı bir korkusu var." dedi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Destici, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği olayla ilgili ana soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Destici, henüz bir davanın açılmadığına vurgu yaptı. Destici, "Bu dosyaya bağlı olarak özellikle o gün 'Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu, geliyor' bilgisini Kayseri'ye ve diğer çevre vilayetlere gönderen dönemin Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şube Müdürü ile ilgili olan davanın 6'ncı duruşması yapılacak. Biz başından beri hiçbir noktayı eksik bırakmadan bu işin peşindeyiz ve sonuna kadar da peşinde olacağız. Orada hiç bir şeyi Allah'ın da inayetiyle eksik bırakmadık." ifadelerini kullandı.

BBP'nin güçlü bir grupla Meclis'e girmeden, iktidar olmadan ya da iktidarın ucundan tutmadan, bu meselenin aydınlatılamayacağı gibi bir endişenin kendilerinde hasıl olduğuna dikkat çeken Destici, "Sadece bizde değil, o dönem Meclis Araştırma Komisyonu'nda bulunan bir milletvekiliyle buraya gelirken havaalanında karşılaştım. O da aynen benim söylediğim cümleleri söyledi. Çünkü şu anda Meclis'te bulunanların her birisinin bu hadiseyle ilgili farklı bir endişesi, farklı bir korkusu var. Dolayısıyla BBP iktidar olmadan ya da Meclis'e güçlü bir grupla girip iktidarın ucundan tutmadan, bu işin aydınlatılmaması için gayret gösteriyorlar. Ama biz bugüne kadar bu noktada hiçbir alanı eksik bırakmadık. Her noktasıyla birlikte bu olayın peşindeydik, araştırdık aile ve avukatlarla birlikte. Bundan sonra da takibimiz sürecek. Olay aydınlatılana kadar bu işin peşini bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

"HEM BOP EŞBAŞKANI OLACAKSINIZ HEM DE RUSYA'NIN BÖLGEYE İLGİSİNİ BİLMEYECEKSİNİZ, PES DOĞRUSU"

Destici, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren ve son günlerde bölgede Rusya'nın da hava saldırılarına başlamasının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de eleştirdi: "İktidarın Suriye politikasının yanlış olduğunu başından beri söyledik. Bugün yanlış olduğunu herkes kabul ediyor. Kendileri de kabul eder noktaya geldiler. Neticede bugün geldiğimiz noktada Suriye adeta boşaltılıyor ve emperyalist küresel güçlerin, bölge aktörlerinin, dünya aktörlerinin bir savaş alanına, oyun alanına dönüştürülüyor. Tabi ondan sonraki projenin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Aslında bu dillendirilemiyor Türkiye'de. Suriye'de bugün bile bunlar yaşanıyor? Tesadüf mü? Sayın Cumhurbaşkanımız 'Rusya'nın Suriye'ye bu kadar ilgi duymasını anlayabilmiş değilim' diyor. Şimdi bunu anlayamamak için gerçekten meselelerin çok uzağında olmak gerekir. Meselelerin bu kadar odağındayken, içindeyken bunu anlayamamayı gerçekten sehven söylenmiş söz olarak kabul ediyorum. Çünkü Rusya başından beri Suriye'de var. İran başından beri Suriye'de var. Çin başından beri Suriye'de var. ABD zaten bölgede. İngiltere zaten işin içinde. İsrail zaten işin içinde. Fransa, Almanya, İtalya zaten işin içinde. Yani Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)'nin hem eşbaşkanı olacaksınız, hem de Rusya'nın bu bölgeye ilgisini bilmeyeceksiniz. Yani pes doğrusu. Diyecek bir şey bulamıyorum."

"HADİ BAKALIM NASIL ENGELLEYECEKSİN PKK DEVLETİNİN KURULMASINI?"

Bütün bu yaşanılanları BOP'un şekillendirilmesi olarak niteleyen Destici, "Suriye'nin boşaltılması budur. Dillendirilemeyen ya da dillendirilse bile çok fazla üzerine gidilemeyen, Suriye'nin kuzeyinde bir PKK devletinin kurulması. Bu açık ve net. Rusya da ABD de İran da Esed de Irak yönetimi de şu anda bunu destekliyor. Bir anda ne ile karşı karşıya kaldık? Rusya, İran, Irak, Suriye ve Çin ittifakıyla, blokuyla Türkiye karşı karşıya kaldı. Hadi ne yapacaksın bakalım şimdi? Nasıl engelleyeceksin şimdi Suriye'nin kuzeyinde bir PKK devletinin kurulmasını?" diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Destici'den 'helikopter kazasının aydınlatılamayacağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER