Afrikalı genç akademisyenler O’nu anlatmak için yarıştı

Nijerya, ‘Genç Akademisyenler arası Sonsuz Nur Okuma ve Makale Yazma Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Afrikalı genç akademisyenler, Peygamber Efendimiz’i okuyup anlatmak için yarıştı.

Afrikalı genç akademisyenler O’nu anlatmak için yarıştı

Genç Akademisyenler arası Sonsuz Nur Okuma ve Makale Yazma Yarışması, geçtiğimiz yıl haziran ayında başladı. Yarışma, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kaleme aldığı Sonsuz Nur kitabı üzerinden 5 alt başlık kapsamında gerçekleştirildi.
 

O’NU OKUYUP YAZDILAR

Nijerya’daki yaklaşık 60 ilahiyat fakültesinden 100’den fazla akademisyen yarışmaya katılmak için başvurdu. Çevre ülkeleler Burkina Faso, Nijer ve Gine’den akademisyenler de yarışmaya katıldı. Aralık ayında genç akademisyenlerin Sonsuz Nur’u okuyarak kaleme aldığı yaklaşık 60 makale değerlendirme komisyonuna ulaştı.

 
ULUSLARARASI KONFERANS DÜZENLENDİ

Beş başlıkta yapılan yarışmada ilk üçe giren makaleler belirlendi. 15 akademisyen Peygamber Efendimiz’i anlatan eserleriyle ödül almaya hak kazandı. Yarışmada kendi alanlarında birinci olan akademisyenler aynı zamanda Nasarawa Üniversitesi ile Nusret Eğitim ve Kültür Şirketi ortaklığıyla 13 Şubat’ta düzenlenen uluslararası konferansta tebliğ sunma hakkı da kazandı.
 
Peygamber Efendimiz’in hayatı üzerine düzenlenen konferansa Nijerya’nın eyaletlerindeki İlahiyat ve Arapça bölümlerinden akademisyenler, bölüm başkanları rektörler, emirler ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Khalid Abubakar katıldı. Konferansa Ekvator Ginesi, Gana, Burkina Faso ve Benin`den de akademisyenler katıldı.
 

“UNVANIMI BU GENÇLERE DEVREDİYORUM”

Yaklaşık 400 akademisyenin ilgiyle takip ettiği konferansta konuşan Nijeryalı Prof. Dr. Muazu Enguru, “Ben bugüne kadar profesördüm. Ancak bu gençleri görünce bu unvanımı burada onlara devrediyorum” dedi.
 

“SONSUZ NUR’U DERSLERDE OKUTUN”

Prof. Dr. Yusuf Bodmos Leirai ise, Peygamber Efendimiz’i anlatan Sonsuz Nur eserinin önemine dikkat çekti. “Salonu dolduran çok değerli akademisyen arkadaşlardan rica ediyorum, artık siyer derslerinde Sonsuz Nur ders kitabı olarak okutulsun” diye konuştu. Bu teklif konferans salonundaki herkes tarafından kabul gördü.
 
Nasarawa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Saadet Hasan Liman, Sonsuz Nur eserinin önhemine dikkat çekti. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin başlattığı hizmetlerin ‘çekirdekten çınara’ misali dünyanın dört bir yanına ulaştığını anlattı.
 
Konferansın son oturumunda akademisyenlere, Havsaca diline çevrilen Sonsuz Nur’lar hediye edildi.
<< Önceki Haber Afrikalı genç akademisyenler O’nu anlatmak için yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER