Afyonkarahisar'da lazerle böbrek taşı tedavisine başlandı


Böbrek taşı tedavisinde son zamanların en yeni teknolojisi olan 'Holmıum Lazert' tedavisi, Afyonkarahisar'da uygulanmaya başlandı. Uygulama sayesinde taşlar, lazer tekniği ile toz haline getirilip ağrısız, kanamasız ve hızlı bir şekilde böbrekten atılıyor.

Her iki böbreğinde de taş olan iki ayrı hasta Park Hayat Afyon Hastanesi'nde ağrısız, kanamasız ve hızlı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Üroloji Uzmanı Dr. Şaban Can, hastaya belden lokal anestezi tekonolojisi uyguladıklarını, hastanın böbreklerindeki taş oluşumlarını ve yapılan işlemi ağrısız bir şekilde izleyerek, operasyonun tamamlandığını söyledi. Bir gece hastanede gözlem amacıyla kalmasının ardından hastanın taburcu edildiğini açıklayan Can, Holmıum Lazer teknolojisinin böbrek taşı tedavisinde son yıllarda en iyi sonuç alınan uygulamalar arasında olduğunu, bu teknoloji sayesinde, kitleler halinde olan böbrek taşı oluşumlarının özel bir lazer tekniği sayesinde toza dönüştürülüp böbreklerden atılımının sağlandığını bildirdi.

Holmıum Lazer teknolojisinin en büyük avantajlarından bir tanesinin, hastanın operasyon sırasında hiçbir şekilde ağrı duymayıp, operasyon yapılırken uygulamada kullanılan mikro kameralar sayesinde, böbreklerindeki taş oluşumlarını nasıl toz haline getirilip böbrekten uzaklaştırıldığını izleyebilmesi olduğunu dile getiren Can, dünyada çok büyük sağlık merkezlerinde uygulanabilen bu teknolojinin, artık Afyonkarahisar'da da uygulanmaya başladığını, hastaların da büyük şehirlere gitmek zorunda kalmadığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Afyonkarahisar'da lazerle böbrek taşı tedavisine başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER