AK Parti'de 'Davutoğlu ile uyumlu kıyafetle fotoğraf çektirin' talimatı


AK Parti, yaklaşan 17 Haziran seçimleri öncesinde adayların seçim kampanyası boyunca izleyeceği strateji ve yöntemleri partiye ait bir internet sitesi ile paylaştı.

www.akadaylar.com sitesinde hem seçim kampanyalarında izlenecek strateji ve yöntemler paylaşılıyor, hem de adaylara nasıl hazırlık yapmaları ve nasıl çalışmaları yönünde izleyecekleri yollar anlatılıyor. Burada adaylara "Kampanyada kullanılacak fotoğraflar, kılavuza uygun bir kadrajla, profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilmelidir. Kampanyada aday ve Başbakan'ın fotoğraflarının birlikte kullanılması durumunda, adayın fotoğrafının kılavuzda belirlenen Başbakan'ın fotoğraflarıyla ve fotoğraflarındaki kıyafetleriyle uygun renkte olması gerekmektedir." uyarısı yapılıyor.

Sitede, İletişim Stratejisi başlığı altında adaylara 4 tavsiyede bulunuluyor. Bu tavsiyelerin başlıkları 'Çok fazla mesaj i·çeren materyalleri·n kullanılmaması', 'Kullanılan dokümanlarda genel bütünlüğün sağlanması', 'Seçim çalışmalarında kullanılacak fotoğraflar', 'Kullanılacak materyallerin estetik olması ve çevreye zararlı malzemelerin kullanılmaması' olarak sıralanıyor.

İlk başlıkta adaylara "Kampanya süresince kullanılacak slogan ve metinlerden oluşan materyaller, AK Parti Genel Merkezi'nden gelecek olanlar veya merkezin kullanılmasına izin verdikleridir. Bunun dışında hiçbir AK Parti adayı ve teşkilatı, kendi başına hazırladığı metin ya da sloganları kullanmamalıdır. Seçim kampanyamız ile ilgili konsept bütünlüğünün bozulmaması açısından bu konu büyük önem taşımaktadır." uyarısı yapılıyor.

İkinci başlıkta ise şu tavsiyelere yer veriliyor: "Kampanya süresince kullanılacak bütün dokümanlar, renk uyumu, yazı karakteri ve ebat açısından birbiriyle uyumlu olmalıdır. Bu dokümanların tasarımında ve basımında bu kılavuz esas alınmalıdır. Farklı renk ve yazı karakterlerinden oluşan dokümanlar basılmamalı, dağıtılmamalıdır."

Seçim çalışmalarında kullanılacak fotoğraflara ilişkin üçüncü başlıkta ise adaylara "Kampanyada kullanılacak fotoğraflar, kılavuza uygun bir kadrajla, profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilmelidir. Kampanyada aday ve Başbakan'ın fotoğraflarının birlikte kullanılması durumunda, adayın fotoğrafının kılavuzda belirlenen Başbakan'ın fotoğraflarıyla ve fotoğraflarındaki kıyafetleriyle uygun renkte olması gerekmektedir." deniliyor.

Son ve dördüncü başlıkta ise adaylara "Kampanya süresince kullanılacak materyallerin estetik ve kolay algılanabilir olması, AK Parti'nin imajını güçlendirecek ve seçmenin kampanya mesajlarını doğru algılamasını sağlayacaktır. Çevreye zarar verebilecek plastik ve naylon gibi malzemeler yerine kâğıt ve bez gibi geri kazanılabilir maddeler kullanılmalıdır. Görüntü, ses ve gürültü kirliliğine sebebiyet verilmemelidir. AK Parti çevreye duyarlı bir seçim çalışması yürütecektir." uyarısı yapılıyor.

DAVUTOĞLU'NA AİT 6 FOTOĞRAF VAR

Sitede ayrıca Kurum Kimliği başlığı altında Başbakan Davutoğlu'nun fotoğrafları ve AK Parti logosunun ebatları veriliyor.

Davutoğlu'nun burada 6 fotoğrafı paylaşılıyor. Üçü göğüs plan, biri bel planı diğeri ise boy fotoğrafı olan fotoğraflardan beşinde Davutoğlu kıravatlı olarak gözüküyor. Birinde ise mavi gömlekle göğüs plan fotoğrafı bulunuyor. Birbirine yakın tonda renklere sahip ceketleri tercih eden Davutoğlu'nun kırmızı, mavi, açık kahverengi ve kırmızı-beyazlı kıravatlar taktığı görülüyor.

AFİŞLERDE TEK ŞABLON KULLANILACAK

Sitede ayrıca mitinglerde kullanılacak billboard ve seçim afişleri için de uygun şablonlar paylaşılıyor. Buna göre her ilde aynı şablon kullanılacak, sadece gerekli yerlere illerin adı, miting tarihi ve saatleri yazılacak. Onun dışında bütün afişler aynı olacak.

Sitede ayrıca mitinglerde çalınan müzikler de paylaşılmış. Ancak henüz siteye seçim videoları yüklenmemiş gözüküyor.

Müziklerin yanı sıra hem fotoğraf hem afiş hem bayraklara ilişkin bütün materyaller siteden indirilebiliyor. Ayrıca AK Parti'nin Seçim Beyannamesi ve 2023 Türkiye Sözleşmesi de siteden indirilebiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti'de 'Davutoğlu ile uyumlu kıyafetle fotoğraf... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER