AK Parti, kurucu üyesi Yaşar Yakış'ı ihraç ediyor


AK Parti, kurucu üyesi ve eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ı kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti kurucularından eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın tedbirli olarak partiden ihracı için parti disiplin kuruluna ihracının istendiğini açıkladı. Çelik, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Partimizin kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın gerçek dışı haber yaymak, iftira ve karalamalarda bulunduğu tespit edilmiş olup, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir.

Bizim seçimlerde çok mücadele ederek kazandığımız belediyeler bile olsa, ki bir kısmı ilk defa aldığımız belediyelerdir. Buna rağmen hiçbir siyasi çıkar ve fayda gözetmeksizin biz bu arkadaşlarımızla yollarımızı ayırırız. 30 Mart'ta bazı belediyeleri ilk defa aldık, çok büyük mücadeleler verdik. İlk defa aldığımız yerler daha da kıymetlidir. Neticede AK Parti'de siyaset yapıyorum diye becerilemiyorsa, AK Parti'nin kurucu değerleri devreye girer, hepimiz bu değerler karşısında eşitiz. Gerekçelerini açıkladım, ilgili diğer maddeler, 117/1 ve devam maddeleri tüzüğümüzde hazırdır."

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLEN DİĞER İSİMLER

Öte yandan, disiplin kuruluna ihraç talebi ile sevk edilen diğer isimler şöyle: "Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük." CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti, kurucu üyesi Yaşar Yakış'ı ihraç ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER