AK Parti'nin o vaadini CHP üç yıl önce Meclis'te teklif etmiş


Çalışan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisinin kaldırılması hakkında kanun teklifini TBMM'ye 2013 yılında veren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray, bunu üç yıl sonra AK Parti'nin bir seçim vaadi olarak vermesini sert sözlerle eleştirdi. Çıray, "Emeklilerimizin sırtındaki ağır kamburun kaldırılması için verdiğim teklifin gereğini o dönemde yapmadılar. İktidar nimetlerinin ellerinden gideceğini anlayan AKP, bugün son çırpınış olarak gayriciddi ve popülist politikaya sarıldı. Üç yıl önce teklifimize, 'olmaz' derken bugün vaat siyasetiyle arkasından insanları koşturacaklarını zannedenlerin, siyasette var olmaları aslında bir talihsizliktir." dedi.

Müsteşarlığı sırasında yedi bakan üç başbakanla çalışan CHP Milletvekili Çıray, 1 Ağustos 2013 tarihinde TBMM Başkanlığı'na verdiği kanun teklifinde, hiçbir ülkede emeklilerden Türkiye'deki gibi ağır prim kesintisi yapılmadığını dile getirmiş, bu gerekçeyle emekli olup da çalışanlardan kesilen primin kaldırılmasını talep etmişti. AK Parti ise bunu kabul etmemişti. Şimdi ise SGDP kesintilerini seçimden sonra kaldırma sözü vermesinin, oy devşirmeye yönelik olduğu iddia edildi.

'ANAYASA'YI ÇİĞNEDİLER'

O gün teklifinde dile getirdiklerinin aynen devam ettiğini belirten Aytun Çıray, emekliliği hakeden insanların, emekli maaşlarından kesintiler yapılarak çalışma özgürlüklerinin kısıtlanmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. Evine ekmek götürmekte, çocuklarının eğitimine destek vermekte zorlanan emeklilerin zorla kayıtdışına itildiğini iddia eden Milletvekili Çıray, "Emekliye ahım şahım maaş veriyorlarmış gibi bir de çalışmasını zorlaştırmaya yönelik uygulamaları kaldırmıyorlar. Emekli, ailesine bir lokma ekmek götürmek, çocuğuna bir kalem, silgi almak için çalışmak zorunda kalıyor. Emekli olarak çalışırken prim ödemesi gerektiğini bilen bir kısım emekli de SGDP kesintisinin çok yüksek olması nedeniyle bir bakıma iktidar eliyle kayıtdışı çalışmaya mecbur bırakılıyor." şeklinde konuştu.

Ek primini ödeyemeyen, maaşı haciz yoluyla elinden alınan yüz binlerce emeklinin iktidar eliyle büyük mağduriyet yaşadığını söyleyen CHP Milletvekili Çıray, "Bugünkü samimiyetsizlikleri dünden belli olan AKP'nin 1 Kasım'da gitmesiyle emekliler rahat bir nefes alacak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti'nin o vaadini CHP üç yıl önce Meclis'te teklif... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER