Osmaniye'de 193 çiftçiye 5 bin 803 adet plastik kasa

Osmaniye'de 193 çiftçiye 5 bin 803 adet plastik kasa

Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Zeytin Hasadında Plastik Kasa Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında, il genelinde 193 çiftçiye toplam 5 bin 803 adet plastik kasa dağıtımı yapıldı.

İlimiz zeytin üreticilerine 2012 yılında yapılan Osmaniye İli Zeytin Çalıştayının Sonuç Raporu'nda bulunan 'Zeytinlerin çuvallarda değil plastik kasalarda taşınması' hedefi gerçekleştirmek için zeytin üreticilerine plastik kasa dağıtıldığını belirten Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, "Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planı hedefleri arasında yer alan Zeytin yetiştiriciliğinde kaliteyi korumak için ürünlerin uygun yöntemlerle toplaması, taşınması, depolanması ve işlenmesi hedefiyle dolaylı olarak ilişkili olan Zeytin Hasadında Plastik Kasa Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, il genelinde 193 çiftçimize toplamda 5 bin 803 adet plastik kasa dağıtımı yapılmıştır." dedi.

Proje ile birlikte zeytin üretiminde kaliteyi korumak için zeytinlerin uygun yöntemlerle toplanması, taşınması ve depolanmasını sağlamak üzere zeytin kasası kullanımını yaygınlaştırılması hedeflendiğini vurgulayan Sağlam, "Zeytinde hasat zamanında plastik kasa kullanımının yaygınlaştırılması ile daha kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretilecektir.Projemiz Osmaniye Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğünün desteği ile Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında satın alınacak olan plastik kasaların toplam proje bütçe maliyeti 79 bin 800 TL'dir. Proje bütçesinin yüzde 50'lik 39 bin 900 TL olan kısmı projeden faydalanacak çiftçilerimizden, kalan yüzde 50'lik 39 bin 900 TL olan kısmı da İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır." ifadelerini kullandı.

2016 yılında il genelinde İl Özel idaresi desteği ile toplamda 16 bin 600 adet plastik zeytin toplama kasası dağıtımı yapılması planlandığını belirten Sağlam son olarak, "Projemize destek veren başta Sayın Valimize, İl Genel Meclisine, İl Özel İdaresine ve kurum çalışanlarımıza teşekkür ederim. Dağıtılan plastik zeytin kasalarının çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim." diyerek sözlerini tamamladı.

Bin 300 zeytin ağacı olduğunu belirten ve Osmaniye Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan'dan kasalarını alan zeytin üreticisi Aslan Babaoğan, "Bu sene verim düşük olduğu için proje kapsamında bütçemiz doğrultusunda 30 kasa alacağım. Bu sene 1330 ağacın ancak yarısından ürün alabileceğiz. Projeyi yapan il müdürümüz İbrahim Sağlam' a teşekkür ederim." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Osmaniye'de 193 çiftçiye 5 bin 803 adet plastik kasa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER