Staj için hastanenin yetersizliğini bahane gösterdiler, kaynak sorunu çıktı

Staj için hastanenin yetersizliğini bahane gösterdiler, kaynak sorunu çıktı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, gerekli kaynak aktarılmadığı için devlet hastanelerinde yapmaları gerekli olan stajlarını yapamıyor.

Her yıl 11. sınıfa geçtiklerinde hastanelerde staj yapmaya başlayan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, bu yıl hastane yetersizliği bahane edilerek, mesleki yeterliliklerine ulaşmaları için gerekli olan stajlarını yapamadı. Önceki hafta Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenciler, bu durumu protesto etmişlerdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan öğrencilerle görüşmüş, öğrencilere konunun çözülemeyeceğini bildirmişti. Kendilerine yardımcı olacağını ümit ederek konuyu bir üst merci olan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'ya da iletmek isteyen öğrenciler, Kaşıkçı'nın kendileriyle görüşmek istememesi ve görevlendirdiği yetkililer aracılığıyla öğrencilerin İl Valiliğine yazıyla başvurmalarını tavsiye etmesi üzerine hayal kırıklığı yaşamışlardı. Öğrenciler, konunun kendilerine iletildiği gibi hastane yetersizliğinden değil, kendilerine staj karşılığında verilen 350 TL civarında bir meblağ olan paradan kaynaklandığını bildiklerini dile getiriyor. Öğrenciler gerekiyorsa bu paradan vazgeçtiklerini, ancak staj yapmak istediklerini dile getiriyor.

Problemin, öğrencilerle ilgili kaynak ayrılmadığından kaynaklandığını tespit ettiklerini söyleyen Kamu- Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçi de durumu hayretle karşıladıklarını ifade etti. Hastane yetkilileriyle görüştüğünü ve öğrencilere söylenenden farklı bir gerekçenin ortaya çıktığını anlatan Kamçi, "Her yıl mayıs ayında, öğrencilerin uygulamalı eğitim yapmaları konusunda bir komisyon (Hastaneler Birliği, Milli Eğitim, Sağlık Müdürlükleri, Meslek Lisesi müdürlükleri vb.) toplanarak eğitim alacak çocukların sayısına karar veriyor. Bu karar verme sürecinde müdürlüklerin sahip oldukları yetersiz bütçeler, verilecek olan kararları olumsuz yönde etkiliyor. Görevi insan hayatıyla ilgili olan, geleceğin sağlık personelinin 'Uygulamalı Eğitim' programlarına katılması gerekmektedir. Aksi takdirde bu öğrencilerin, hem kendileri, hem de toplumun sağlığının korunması açısından, mesleklerine atılmaları için gerekli olan, bilgi, beceri ve tecrübelerini geliştirme şansları ortadan kaldırılmış olacaktır." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Staj için hastanenin yetersizliğini bahane gösterdiler,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER