AK Parti teşkilatlarından referanslı yerleştirme iddiasi TBMM'de


MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, kurumların geçici işçi taleplerine istinaden Kütahya İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan yerleştirmelerle ilgili olarak gündemdeki iddiaları sorgulayarak konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Milletvekili Işık, Kütahya'da 2015 yılında İŞKUR tarafından geçici işçi olarak işe yerleştirilen vatandaşların ilçelere ve kurumlara göre dağılımının nasıl olduğunu sordu.

Işık, Bakan Ahmet Erdem'e şu soruları yöneltti: "Kütahya'da anılan dönemde İŞKUR tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak eğitilen ya da sertifikalandırılan işsiz vatandaşlarımızın sayılarının yıllara göre dağılımı nasıl olmuştur? Anılan dönemde hangi ilçelerimizde hangi alanlarda eğitim programları açılmış ve bu programlara katılan işsiz vatandaşlarımızdan ne kadarı iş sahibi olabilmiştir? Anılan kurum tarafından yapılan işe yerleştirmelerde taraflı davranıldığı ve objektif ölçütlerin uygulanmadığı, iktidar partisine mensup olmayan belediyelerin geçici işçi taleplerinin değerlendirilmediği iddiaları doğru mudur?"

Kütahya'da İŞKUR aracılığıyla kamu kurum ve kuruluşlarına geçici işçi olarak işe yerleştirilen vatandaşların, iktidar partisi olan AK Parti il ve ilçe teşkilatlarından referanslı oldukları iddialarının doğru olup olmadığını da soran Işık, "Bu konuda şimdiye kadar Bakanlığınıza gelen itirazlar veya şikâyetler var mıdır? Varsa nasıl değerlendirilmiş ya da değerlendirilmektedir? Bakanlığınızın anılan konulara ilişkin görüşü ve kurum çalışmalarına yönelik 2015 yılı programı nasıldır?" şeklindeki sorulara cevap istedi.TBMMde-1910084.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti teşkilatlarından referanslı yerleştirme iddiasi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER