Akar'ın konuşmasını kim istedi?

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Yenikapı mitinginde konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği ortaya çıktı. Akar konuşmasını iki gün önceden hazırlamış. Akar konuşmadan önce muhalefet liderlerine de danışılmış.

Akar'ın konuşmasını kim istedi?


Akar’ın konuşmasını Erdoğan istemiş

Hürriyet Gazetesi’nden Fikret Bila’nın yazısına göre Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Yenikapı mitinginde konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istemiş.
İşte Bila’nın yazısının ilgili bölümü:

Mitingdeki bir ilk de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın kürsüye çıkmasıydı…

Yenikapı'nın sürprizi Org. Akar'ın konuşmasıydı.

İlk kez bir Genelkurmay Başkanı'nı miting kürsüsünde görünce, “Akar bu kürsüye neden çıktı” sorusunun yanıtını aradım.
Askeri kaynaklardan aldığım bilgilere göre Org. Akar mitinge hazırlıklı gelmiş.

Konuşmasını iki gün önceden hazırlamış.

Genelkurmay Başkanı'nın kürsüye çıkması Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın isteği ve onayına dayanıyor. Cumhurbaşkanı, Akar'ın kürsüye çıkmasını, devlet-millet birliğini yansıtan mitingin bu yönünü pekiştirecek bir görüntü oluşturacağını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne moral, halka güven vereceğini düşünmüş olmalı.

Ertesi gün Genelkurmay'a gelen olumlu mesajların, amacın hasıl olduğunu gösterir nitelikte ve çoğunlukta TSK'da memnuniyet yaratmış durumda.

MUHALEFETE SORULDU

Habertürk Gazetesi’nden Saliha Çolak’ın haberine göre ise Akar’ın konuşma yapacak olması Yenikapı’da liderlerin konuşma öncesi buluştukları çadırda muhalefete soruldu. İşte Çolak’ın haberinin ilgili bölümü; Erdoğan’ın liderlere teşekkür ettiği sohbette Akar da gündeme geldi. Daha sonra danışmanlar Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye ‘Konuşmasında sakınca var mı?’ diye sordu. İki liderin kabulüyle konuşma kesinleşti”
<< Önceki Haber Akar'ın konuşmasını kim istedi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER