Akın İpek'ten çok çarpıcı açıklamalar

Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek Bugün TV yayınına telefonla bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

Akın İpek'ten çok çarpıcı açıklamalar

'Bir havuz oluşmuş. İçinde rüşvet var, haraç var, yalan var, iftira var.' diyen İpek, 'Biz bunun içinde olmayacağız' ifadelerini kullandı.

Bugün'ün haberine göre, işte Akın İpek'in açıklamasından satır başladı:

"Boydak köklü bir aile bir sanayi devi. Ticaret yaparsınız alıp satarsınız. 14 binde fazla çalışanı olan bir grup bir aile. Ne zaman çağırsanız gelecek bir CEO. Siz alıp gözaltında tutarsanız bu bir akıl tutulması. Zaten onlarda denetimden geçiyor. Bunun izah edilecek bir yanı yok. Ellerindeki delil bu. Boydak Ailesi'ne geçmiş olsun diyorum. Kayseri vatandaşların da tepkisi oldu.

BELGE VERELİM DİYE KAPILARINDA BEKLİYORUZ
Hakkımda ciddi bir ihbar yok. Deli saçması iddialar var bir tane ciddi iddia yok. Böyle saçma bir sebepten dolayı bir baskın yapıldığını dünyada görmedim. Bunun bilinmesini istiyorum. Grubumuza böyle bir baskın yapılmasının gerekli hiçbir nedeni yok. Bizden istenilen belgeleri zaten ilettik. Adli tatil olduğu için ulaşmamış olabilir. Biz bizden istenilen tüm belgeleri zamanında teslim ettik. Biz belge verelim diye kapılarında bekliyoruz. 200 bin kalem istenilen bilgiyi bir haftada teslim ettik.

7 MİLYAR DOLAR İFTİRASINA NET CEVAP
Benim yurt dışına kaçmış olmam iddiası saçma sapan bir iddiadır. Ben yurt dışına çıktıktan 2 gün sonra operasyon yapılıyor. Polis zoruyla ifade vermem için karar çıkartılmış, 3 defa avukatımı yolladım eksik bir belge var mı diye. 7 milyar dolar meselesi büyük bir iftira. Ekonomi dünyası bunu bilir. Benim 2.5 milyar dolarlık cirom var. Kayıtların hepsi internette var. ben yurt dışına hiç para göndermedim diyorum. Ama maalesef 7 milyar dolar gönderdin diyorlar. Bunu hiç bir ispatı yok.

Tamamen hayal dünyasında yaşayan iftira atabilen ya da okuduğunu anlamayan birisi böyle bir rakamı ortaya attı. Bu bizim üzerimize yapışmaz, Dünyanın en büyük denetim kuruluşları bizim kayıtlarımızda bir eksiklik yok diyor. Bizi kontrol eden Maliye var. Bu para olsa vergisini isteyecekler zaten. Bizi denetleyen tüm kurumları böyle bir para yok diyor. Bu 7 milyar doları bulana vereceğimi söylemiştim. Hadi diyelim 7 milyarı bulamadılar 7 bin dolar bulsunlar bulana 10 bin dolar vereceğim. Bu kamu grevlisi de olabilir. Bu kadar kendimden rahat konuşuyorum.

TERÖR ÖRGÜTÜ İDDİASINA ÇARPICI YANIT
Biz devletin finansörüyüz. Bu sene ödediğimiz vergi ortada. Yasa dışı kanun dışı para çıkışı varsa şirketten bu konu yapılabilir. Benim şirketimin bütün mali tabloları internette var. Oraya bakan ne kazanılmış görülebilir. 2.5 milyar dolar cirosu olan bir şirket 7 milyar doları nasıl bir yere gönderilebilir. Şirketimin hiç bir hayır kuruluşu ile de irtibatı yok. Hayır yapıyorum. 10 milyon liralık okul yapıp devlete hediye ettim. Biz de köklü bir aileyiz. Benim vakfım dışarıdan yardım bile kabul etmiyor. Kendi hayır işlerimi kendi bütçemden yapıyorum. Bunun dışında hiç bir bağ bulamayacaklar. Çünkü böyle bir bağ zaten yok.

Burada sadece bana yapılan bir haksızlık yok ortada. Bize atılan iftiralar arasında devlet büyüklerine saldırıyorlar iddiası var. Kimseye saldırı yok. Yapılan yanlışlar düzeltilsin diye eleştiriliyor. Eleştiriye tahammülleri olmadığı için yanlış değerlendiriliyor. Bizim şuana kadar kimseye bir saldırımız olmamıştır. Benim dünya görüşüm farklı olabilir. Ama medyada benim gibi düşünmeyenlerin de söz hakkı olduğuna inandığım için şimdi bu durumdayım. Bu toprakların insanların yansımalarını 'rezil yayınlar' olarak değerlendiriliyor.

"YALAN VE İFTİRADAN OLUŞAN BİR HAVUZ VAR"
TRT'de bir hocamız demokrasi ile ilgili bir şey söylüyor ama alkış sesleri çıkıyor. Bunlar büyük kırılmalara neden olur. İnsanlar kendi yaşam tarzlarını korumak için başka yollar ararsa bu tehlikeli sokaklara sokar insanları. AKP'deki vicdanlı insanlara sesleniyor, bizim tartışmaktan korkumuz yok. Ama insaları dışlarsak bu bizi bir yere götürmez. Biz bunları söyleyince saldırıyor gibi gözüküyor ama biz insanlarımız huzur içinde yaşasın diye çabalıyoruz. AKP'lilere de ekranlarımızı açıyoruz ama kendileri gelmiyorlar. Hiçbir zaman tek sese yer vermeyi düşünedim. Diğer insanlara saygı göstermeyen kendisi de saygı göremez. Bu işin medya tarafı. Bir havuz oluşmuş. İçinde rüşvet var, haraç var, yalan var, iftira var. Ben bunun içine girmek istemiyorum. Şuana kadar devletten bir kuruş kullanmadım. Ben devlete vergilerimle katkı sağlamak istiyorum. Mesele bundan ibaret.

Bize çamur atıyorlar ama tutmaz, Ben elimi yıkarım geçer gider. Ama suç lekesi çıkmaz. Hayatımda kanunlar çereçevesi içinde doğru bir şekilde yaşamak lazım. Şöyle bitirmek istiyorum. İnsanlar dünyada misafirdir. Akıllı bir misafir bu dünyaya yanında getirmediğine gönlünü bağlamaz.

Ben bize karşı yapılan saldırılarda medyanın tam da elinde olmadığına inanıyorum. Doğrusu 2 yıldan beri yapılan yayınlar onların yalanlarına toplum aşina oldu. Bu yayınları yapanlara çok da bir sitemim yok. Onlar da gerçekleri biliyorlar. Ellerinde olmasa bu işlere girmezlerdi diye de düşünüyorum. 
<< Önceki Haber Akın İpek'ten çok çarpıcı açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER