Akın İpek'ten flaş bilirkişi açıklaması

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek kişisel Twitter hesabı üzerinden yeni açıklamalarda bulundu.

Akın İpek'ten flaş bilirkişi açıklaması

Bilirkişi raporundaki tüm iddiaları cevaplayan İpek, iddianamedeki tüm detayları açıklığa kavuşturdu.

İşte Akın İpek'in madde madde sıraladığı o açıklamaları:

Bir ibret vesikası olarak tarihe not düşmek istiyorum. Koza Grubu'na kayyum atanmasına dayanak olan bilirkişi raporundaki suçlamaların tamamı ve cevapları tek tek sıralanmıştır.

• Bilirkişi suçlaması: Şirketler bilinçli olarak kuruldu. Cevabımız: Doğru.

• Bilirkişi suçlaması :Bu kurumlar birbirleri ile ilişkilidir. Cevabımız: Doğru, Holding çatısı altındaki grup şirketleri.

• Bilirkişi suçlaması : Şirketlerin hakim ortakları aynı kişiler Cevabımız: Doğru.

• Bilirkişi suçlaması; Kurumlar aynı adreste bulunuyor. Cevabımız: Doğru, Şirket yönetimleri genel merkezimizde toplandı.

• Bilirkişi suçlaması; Ayrı adreste olmayan şirketler Şirinler köyünde toplanıyor. Cevabımız: Hayır, Şirinler köyü diye bir yer yok. O bir ekonomik terim.

• Bilirkişi suclaması;Çok önemli muhasebe hilelerinin yapıldığı. Cevabımız; VARSA BİR TANESİNİ GÖSTER. (GÖSTERİLMEMİŞTİR)

• Bilirkişi suçlaması: Kayıtdışı para girişinin var olduğu. Cevabımız; Yok, Kayıtdışı para girişi var ise, Para mali tablolarda kayıtlı olmaz. Hepsi kayıtlı.

• Bilirikişi suçlaması: Yapılan harcamalar organizeli yapılıyor, kurumlarda görünüyor. Cevabımız: Doğru: Her yılbaşında harcamalar için mali bütce yapılır.

• Bilirkişi suçlaması: Mali içerikli önemli davranışlar yasa dışı finansal amaçlıdır. Cevabımız: Bu ne demek bilmiyoruz.

• Bilirkişi suçlaması: Tüm eylemlerin ortak kararlar ile kurumlara aldırılabiliyor Cevabımız: Doğru, Adı üstünde şirketler grubu. Bir üst yönetimi var.

• Bilirkişi suçlaması: Herkesin attığı imzalardan ve eylemlerinden haberdar olduğu. Cevabımız: Doğru, Herkes attığı imzayı ve sorumluluğunu üstlenir.

• Bilirkişi suçlaması: Beyan edilen ile reel üretimler arasında farklar var. Cevabımız; Hayır, bu yapılamaz. Üretim yapılacak cevher henüz tabiatta iken miktarı tespit edilir (yaklaşık üç yılda), bu miktara göre tesisi dizayn edilir, cevher tabiattan çıkarıldığında miktarı bellidir, tesisise girmeden bellidir, tesisin her aşamasında altı dakikada bir otomatik olarak ölcülüp raporlanır, üretim bittiğinde, her aşamadaki miktarla aynı olduğunun teyidi alınır.

• Bilirkişi suçlaması: Kasa girişlerinin çelişkili olduğu bilinmezlik arz ettiği. Cevabımız: Hayır, para kasaya girer veya girmez. Girmiş ise kayıtlıdır harcandığı yer bellidir. Girmemiş ise olmayan para harcanamaz.

• Bilirkişi suçlaması: Kasa çelişkileri Kurumlar arasında harcama yapılarak gideriliyor. Cevabımız: Kurumlar arasında harcama yapmakla para kaybolmaz, Para biryerden çıkar ise bir yere girer. Yok olmaz. Yolda buharlaşmaz.

• Bilirkişi suçlaması: Altın üretiminde gerçek üretilen ile bildirilen arasında mutlak şüpheli rakamlar olduğu. Cevabımız; Mutlak şüpheli olmaz. Ya mutlaktır ya da şüphelidir.Mutlak ise delili vardır. Şüphede olmaz çünkü, üretilecek altının miktarı daha cevher tabiatta iken miktar olarak belirlenir.Bu çalışma yıllar içinde her aşaması kaydedilerek yapılır.Üretim miktarı bir anda ortaya çıkmaz. Daha detaylı bilgi belgeleri ile haritalar ile verildi.

• Bilirkişi suçlaması: Madenlerin üretiminin yerinde anlık tespit ediliyor olması gerekiyor. Cevabımız: Doğru zaten yapılıyor. Resmi kayıt altına alınıyor.

• Bilirkişi suçlaması: Kurum beyanları dışında hiç bir veri bulunmuyor. Cevabımız: Doğru, zaten beyanlar dışında veri olmaz çünkü herşeyi düzenli olarak ilan ve beyan ediyoruz.

• Bilirkişi suçlaması: Yurtdışından gelen paralar yasal görünüyor fakat içeriği tespit edilemediği, çok sayıda Şirinler köyü parasal hareketin olduğu. Cevabımız:YURTDIŞINDAN GELEN TEK KURUŞ DIŞ KAYNAK, YA DA BAŞKA BİR PARA YOKTUR.(Bu ilginç oldu)

• Bilirkişi suçlaması: İç içe geçmiş kurumsal belge hareketliliğinin olduğu bu sebeple mali izsürümü yapılamamakta. Cevabımız; BELGE HAREKETLİLİĞİ OLDUĞU DOGRU ÇÜNKÜ HER İŞLEMİ BELGELİ YAPIYORUZ. Bu mali izsürümü zorlaştırmaz, belgeli işlemler ve hareketler izsürümünü kolaylaştırır.

• Bilirkişi suçlaması: Muhasebe sistemine aşırı derecede yüklenilerek aşırı derecede yorulduğu Cevabımız: Bu bir yarış atı değil yorulmaz.Bilgisayar sistemlerimiz yeterli kapasitenin çok üzerindedir.

• Bilirkişi suçlaması: Bağış ve yardımların ticari hayatın doğal akışına ticari teknik icaplara uygun olmadığı. Cevabımız: Doğru değil çok uygundur. Yıllık karımızın yüzde beşini geçmez. Dönem sonu ve geçmiş yıl karları göz önünde bulundurularak yapılır. Kurucusu olduğumuz üniversite için bir kez toplu bağış yapılmıştır. Bu devlet tarafından teşvik edilen bir uygulamadır.

• Bilirkişi suçlaması: Alındığı iddia edilen ancak alındığına dair hiç bir somut belge dayanak uygunluk bulunmayan danışmanlık hizmetleri için gider pusulası düzenlenerek para çıkışlarının yapıldığı. Cevabımız: Gider pusulasından daha somut bir belge yoktur. Kendi grup şirketimizde görevli onbeş kişiye diğer bir grup şirketimize verdiği hizmet için toplam yaklaşık 600 bin TL ödenmiştir. Tamamı budur.

• Bilirkişi suçlaması: Peçeleme ve muvazaa marifeti ile birçok işlem yapıldığı, Bu şekilde örtülü kazanç sağlandığı Cevabımız: HAYIR BİRÇOK DEĞİL HİÇ YAPILMAMIŞTIR, VAR İSE BİR TANE İŞLEM GÖSTERİN.( GÖSTERİLMEMİŞTİR)

• Bilirkişi suçlaması: Hukuka aykırı işlemler olarak vergi idaresi tarafında vergi teknik raporlarının düzenlenmediği teknik raporu olmayan inceleme raporlarının olduğu Cevabımız:Hayır düzenlenmiştir ve denetlenmiştir. Sadece Bilirkişi var mı diye ilgilisine sormamıştır. Zaten her yıl sonunda bu teknik rapor SPK tarafından kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

• Bilirkişi suçlaması: Sermaye piyasasını ilgilendiren hususlarda ilgili kurulun hareket etmediği. Cevabımız: Doğru değil.Geçmesini gerektirecek her durumda mudahele etmiştir.Sadece bilirkişi ilgili kuruma ettiniz mi diye sormamıştır.

• Bilirkişi suçlaması: MASAK birçok kara para aklama varlığı tespit etti. Cevabımız: Hayır.MASAK iki yıldır incelemesinde inceleme süresini çoktan aşmış olmasına rağmen tek kuruş kara para aklama tespiti yapmamıştır.

• Bilirkişi suçlaması: Örgütsel amaçlara ulaşabilmek için kendilerine muhalif kişiler ile ilgili bilgi ve döküman hazırlandığı. Cevabımız: Kesin olarak yalandır, Biz ticari bir grubuz.Bizim muhalif kimsemiz yoktur, rekabet etiğimiz kuruluşlar vardır.Onlarla rekabet etmek bizi dinamiklik kazandırıyor.

• Bilirkişi suçlaması: Kişiler ayırıma tabi tutularak tehdit olabilecek şahıs ve kurumlar ile ilgili bilgi ve döküman hazırlandığı Cevabımız:Hayır.Hiç kimseyi ayırmayız.Kimsenin düşüncesini, dünya görüşünü bilmeyiz.İlgilenmediğimiz bir konuda döküman da yoktur. Varsa gösterin ( Gösterilmemiştir)

• Bilirkişi suçlaması: Önlemler alınması için yazışmalar yapıldığı. Cevabımız;Doğru, Madencilik konusunda risk analiz raporlamamız vardır.Her yıl yayınlanır, eksik varsa tamamlarız.

• Bilirkişi suçlaması: Bilirkişi raporuna esas teşkil eden şüpheli kurum ve şahısların hukuka aykırı eylemlerinin kuvvetle muhtemel olduğu Cevabımız; Tek bilirkişi raporu vardır.Bizde zaten bu raporun şüpheli ve hukuka aykırı olduğunu söylüyoruz. Bunun dışında bilirkişi raporu yoktur.Sadece yetkili ve akredite bağımsız denetim kurumlarının raporları vardır.

• Bilirkişi suçlaması: Çift defter tutarak paralel bir muhasebe kurmak gibi onlarca yasalara aykırı durum belirlenmiş olduğu. Cevap; Belirlemiş olduğunuz konu yasal zorunluluktur. Maliye ve SPK iki ayrı muhasebe standardı vardır. Birisi Türk muhasebe standardına göre vergi için hazırlanan, diğeri Uluslararası Muhasebe Sistemi UFRS dir. Bunun dışında birde yedekleme sistemi vardır. Başka yoktur.

ORGANİZE İŞLER BÜROSU SUÇLAMALARI

1-Suçlamalar: Himmet adı altında toplanan paralar altın üretiminden kazanmış gibi gösterildi. Cevabımız: Hayır.Kayıt veya teknik olarak imkansız.Üretilecek cevherdeki altın miktarının tabiatta iken daha üretilmeden belli olduğunu, üretilen altın miktarı ile aynı olduğunu söyledik.

2-Suçlamalar: Farklı isimler altında şirketler kuruldu. Cevabımız: Doğru.Şirketlerimizin isimleri farklıdır.

3-Suçlamalar: Bu şirketler paravandı. Cevabımız: Hayır değil.22 şirketimiz var hepsinin faaliyet alanı ve faaliyetleri belli hiçbiri paravan değil tamamen yasal.

4-Suçlamalar: Çalışmış oldukları bankalar üzerinden kara para akladı. Cevabımız: Hayır.Banka üzerinden para aklanmaz.Bankalar kumarhane değildir. Paranın kaynağının ve harcandığı yerin kaydını tutar. Çok yönlü denetlenirler.

5-Suçlamalar: Koza Grubuna bağlı şirketlerin Himmet adı altında toplanılan paraları altın üretiminden gibi gösterdi Cevabımız: Daha önce verdiğimiz cevaba ilave olarak, KAYITLARIMIZDA ADI GEÇEN HİMMETDEDE MADENİDİR. 6-Suçlamalar: Akladıkları paraları FETÖ terör örgütüne aktardı Cevabımız: Grubumuzun kendi vakfı dışında para aktardığı hiçbir şirket veya vakıf yoktur.

7-Suçlamalar: Hizmet adı altında ihtiyacı olan kimselere kurumlara bağış yaparak eğitim kurumları aracılığı ile eğitim bursu vererek FETÖ'ye eleman kazandırdığı. Cevabımız:İhtiyacı olan kimselere kurumlara yardım yaptığımız doğru.Bunların arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlığın düzenlediği kampanyalar ve kendi vakıf faaliyetlerimiz vardır. Bunların dışında bağış yaptığımız hiçbir yer yok. Tüm bağışlarımız resmi ve yasaldır. Defalarca denetimden geçti.

8-Suçlamalar: Basın suçları. Cevabımız; Basın suçunu tanımlayınız. Suçlamaların tamamı Bunlar. Takdiri yüce Türk adaletine ve vatandaşlarımıza bırakıyorum.
<< Önceki Haber Akın İpek'ten flaş bilirkişi açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER