Akıncı: Halkın çıkarların her şeyin üstünde tutacak bir hükümete ihtiyaç var


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Ülkenin ihtiyacı olan hükümet Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını her şeyin üstünde tutacak bir hükümettir." dedi.

Avrasya Ekonomik Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a hareketinden önce açıklama yapan Mustafa Akıncı, parti liderleriyle dünkü temaslarının ardından, hükümet arayışlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Akıncı, "Parti liderinden hiçbiri, güvenoyu almaya yetecek çoğunluğa sahip olduğunu söylemedi, güvenoyu alabileceğini beyan etmedi. Birkaç gün kendi aralarında temas ederek hükümet formülünü çıkarma fırsatı istediler. Bir-iki gün içinde temaslar yapacaklar. Cuma'dan itibaren görevlendirme için tablonun netleşmesini umut ediyorum. Partilerin temaslarının olumlu geçmesini ve hükümeti kuracak formülü ortaya süratle çıkarmalarını umut ediyorum. Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını her şeyin üzerinde tutacak, gerçek anlamda reformlar yapacak, Kıbrıs sorunu ve iç meselelerle ilgili çözümü odaklı hareket edecek hükümet ülkenin ihtiyacı böyle bir hükümettir." dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, ülkedeki sorunları çözecek, Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını her şeyin önünde görecek, çağdaş, demokratik bir gelecek için çaba harcayacak ve gerçek anlamda reformlar yapacak bir hükümete ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, Bunu erken zamanda yapmak da hepimizin yararınadır." dedi.

KKTC'de dağılan koalisyon hükümeti dün cumhurbaşkanına istifasını sunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Akıncı: Halkın çıkarların her şeyin üstünde tutacak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER