Akit'in 10 Kasım yayınına CHP'li meclis üyesinden suç duyurusu


Akit TV'nin, 10 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili olarak 'Zulüm 1938'de son buldu' altyazısını ekranlarına taşımasına tepkiler sürüyor. Bu kapsamda Gaziantep'teki Şahinbey Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Uğur Kalkan, kanal yetkilileri ile ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kalkan, "Geçtiğimiz günlerde Akit isimli bir televizyon kanalında ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde çirkin paylaşımlarda bulunuldu. Emperyalizme karşı ilk defa savaş kazanarak,mazlum milletlere örnek olan ,bütün dünyanın saygı duyduğu bir kahramana yapılan bu saygısızlık kabul edilemez. Bizler bu ülkeyi bir bütün halinde mücadele vererek, Akit ve uzantılarının hayal dahi edemeyeceği kahramanlıklarla dolu savaşlar kazanarak kurduk. Binlerce insanımız canını feda ederek, laik ve çağdaş cumhuriyete can suyu oldular. Cumhuriyetimiz 92 yıl sonrasında da yapılan bu yayınlardan zerrece etkilenmeyecek kadar sağlam temeller üzerindedir. Bizler de Atatürk'ün izinde gençler olarak bizlere emanet edilen bu cumhuriyetin her daim savunucusuyuz." dedi.

Yapılan paylaşımın herkesi derinden sarstığını belirten Kalkan, "Cumhuriyeti ve Atatürk'ü hedef gösterenlerin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bizler Atatürk'ün izinde olan milyonlarca genç,canımız pahasına da olsa bu emaneti koruyacağız. Bizlere bu görev Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde ve Bursa Nutku'nda verilmiştir. Yapılan bu paylaşımların kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Bu paylaşımların cezasız kalmaması düşüncesiyle Avukat İbrahim Gören'le beraber Akit yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Konunun takipçisi olmaya ısrarla devam edeceğiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Akit'in 10 Kasım yayınına CHP'li meclis üyesinden suç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER