Akit TV hakkında Atatürk'e hakaretten suç duyurusu


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Akit TV hakkında Atatürk'e hakaretten, halkı kin ve tahrikten suç duyurusunda bulundu.

Akit TV'nin 'Zulüm 1938'de son buldu' ifadesi ile Atatürk'ün hatırasına hakaret suçunu düzenleyen 5816 sayılı konuna göre açıkça suç işlediğine dikkat çeken konfederasyon yönetimi yazılı açıklamasında, Atatürk'ün dünyadaki tüm ülkelerin tarih kitaplarına geçmiş ve dünyada başarıya ulaşan ilk Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı'na önderlik etmiş kişi olduğu, onun önderliğindeki bu zaferin hem halkın varoluş ve bağımsızlığını sağladığı, hem de tüm mazlum milletlere örnek olduğu hatırlatıldı.

Yazılı açıklamada şöyle denildi: "Tarihsel realite böyle gelişmiştir ne yazık ki. Dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün önderlik ettiği savaş, Müslüman halkların özgür inanç ve ibadetlerini de koruyan bir sonuç elde etmektedir. Daha açık deyişle, şayet Mustafa Kemal Atatürk'ün önderlik ettiği Antiemperyalist savaşımız olmasa, ya da bu savaş kazanılamasa, Anadolu işgal altında olur ve şüpheliler camide değil, kilisede ibadet ediyor olurlardı. Bunun da bilinmesi gerekir."

Akit gazetesinin bu nefret söylemini şiddetle kınayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu çirkin saldırıya sessiz kalmadık. Bununla ilgili Konfederasyon olarak çalışma başlattık ve en kısa sürede suç duyurusunda bulunarak soruşturma başlatılarak dava açılmasını talep ettik." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Akit TV hakkında Atatürk'e hakaretten suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER