AKP IMF'yle stand-by mı imzalayacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yatırımcıları ikna etmek için gittiği Amerika'da 'IMF ile stand-by anlaşması' iddiasının gündeme gelmesine neden oldu.

SHABER3.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Amerika'ya G-20, Dünya Bankası ve IMF toplantılarına katılmak üzere IMF'nin nabzını tutmaya gittiği iddia edildi.

Türk ekonomisinin ciddi sıkıntılar yaşadığı bugünlerde hükümet adına Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın bu toplantıya katılması dikkat çekti.

Önemli uluslarası fonlarla yapılan görüşmelerle beraber JP Morgan‘ın düzenlediği yatırımcı toplantısında, “Yapısal Dönüşüm Adımları” paketini anlatan Bakan Albayrak'ın Amerika'ya IMF ile yapılacak 'Stand-by' anlaşması için zemin hazırlamak üzere gittiği iddia edildi.

ALBAYRAK BİR DİZİ GÖRÜŞME YAPTI
AKP hükümetinin, Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılardan ötürü yabancı sermayenin içeri girmesi için çaba içinde olduğu görüldü.

Bu çerçevede Amerikalı yatırımcıları ikna etmek üzere Washington'da yoğun bir mesai harcayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcıları ikna edemediği bildirildi. 

Amerika'ya Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile beraber giden Bakan Albayrak'ın 400'e yakın yatırımcıya yapmış olduğu sunumla ikna edici olamadığı vurgulandı.
<< Önceki Haber AKP IMF'yle stand-by mı imzalayacak? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER