AKP yandaşı kurtaracak formülü buldu!

AKP’nin seçime çeyrek kala getirdiği torbadan yandaş medyaya ve bu medyaya “malzeme” taşıyan bürokratlara zırh niteliğinde bir düzenleme çıktı.

AKP yandaşı kurtaracak formülü buldu!

Hükümetin TBMM tatile girmeden çıkarılması için verdiği 33 maddelik torba yasa teklifinde, Sermaye Piyasası Kanunu’nda (SPK) değişikliğe gidiliyor. Teklif bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak.

Taraf'ın haberine göre, Torba’da yer alan SPK değişiklik öngören maddede; “Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle kendisine veya bir başkasına doğrudan yahut dolaylı bir menfaat sağlayanlar iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası İle cezalandırılırlar” deniliyor. Maddeyi yorumlayan CHP Mersin Milletvekili ve Plan ve Bütçe komisyonu üyesi Vahap Seçer, “AKP, yandaş medyasını ve SPK bürokratlarını kurtarmanın yoluna gidiyor” dedi.

Vahap Seçer şu değerlendirmede bulundu: SPK düzenlemesine göre; Halka açık şirket veya bankalar hakkında yalan yanlış haberler ve beyanatlarla itibar suikastında bulunanlar, kendilerine ya da başkasına menfaat sağlamıyorsa ceza almayacak. Şirketler ve bankalar, spekülatif haber, yorum ve yalanlarla dış tehlikeye açık hale gelecek.”

Muhalefete göre, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları sonrasında Hükumet cephesi ve yandaş medyası Bank Asya’yı, ardından İş Bankası hedefe koydu. Hatta cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bank Asya’nın itibarını ve hisselerinin değerlerini olumsuz etkileyecek pek çok açıklamalarda bulundu. gerçeği yansıtmadığı belirtilen haber ve yorumlar hakkında savcılıga suç duyurusunda bulunuldu. Ancak bankaların itibar ve güvenini korumakla yükümlü olan BDDK ve SPK herhangi bir işlem yapmadı. Şimdi de bu yasa düzenlemesiyle hem yandaş medyası olarak adlandırılan medya kuruluşlarının hem de SPK bürokratlarının kurtarılmaya çalışıldığı belirtiliyor.

GÜLER YILMAZ - TARAF
<< Önceki Haber AKP yandaşı kurtaracak formülü buldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER