Yalçınbayır: Yolunu şaşıranlar belli

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın parti teşkilatına yönelik açıklamaları sonrası tasfiyeler başladı. Teşkilatlar ise huzursuz.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın parti teşkilatlarına yönelik 'metal yorgunluğu' açıklaması sonrası istifalar devam ediyor. Bu istifaların ne kadar gönüllü olduğu ise tartışmalı.

AKP’de yaşanan gelişmeleri dihaber’e değerlendiren AKP kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, en çok da Erdoğan’ın “Yollarını kaybettiler” sözlerine içerlenmiş. Yalçınbayır, “Tüzük ve programın dışına çıkılmıştır. Tayyip bey bizim için ‘Bunlar yolunu şaşırmıştır, yorulmuştur’ diyor. Yolunu şaşıranlar biz değiliz. Şaşıranlar belli. Kayıtlar ortada, tüzük ve program ortada iken nasıl bunların askıya alındığı biliniyor. Şimdi bundan sonra benim bunlarla ilgili yorum yapmama bile gerek yok. Zaten yeterince konuştum” diye konuştu.

‘HER ALANDA KAYIT DIŞILIK VAR’

Erdoğan’ın işaret ettiği gibi, “gereğini yaparak metal yorgunluktan” kaynaklı geçen hafta Ağrı, Muş, Hakkari ve Şırnak il başkanlarının istifa etmesiyle yeniden gündeme gelen “tasfiye” tartışmalarına ise Yalçınbayır katılmıyor. Yalçınbayır şunları söyledi:
“Artık kişiler bunlara uydukları için fiilen bunları kabul etmiş durumdalar. Bunlara da tasfiye denilmez. Kayıt dışılık siyasette fevkalade yaygın, kayıtlı olan hususlarda partilerin tüzüklerinde, programlarında, yetkili organlarında usulüne uygun kararlar bellidir. Ancak bugün yapılanların dayanağı yok. Alınan kararlar kayıt dışıdır. Bunu kabul eden geniş bir kitle var, bunlar tasfiye değil her türlü eylem ve işleme hazır olan kişilerdir. Bunlar hakkında yapılan işlemler vardır.” 
<< Önceki Haber Yalçınbayır: Yolunu şaşıranlar belli Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER