AKP'li Ünal'dan Kurtulmuş'a sitem

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından yerine gelecek ismin ‘düşük profilli’ olacağı ‘itiraf’ıyla tartışmalara sebep olan AKP milletvekili Aydın Ünal, bu kelime grubunun manasını değiştirmeye vesile olduğu için özür diledi.

AKP'li Ünal'dan Kurtulmuş'a sitem

Yandaş medya Yeni Şafak’taki köşesinde konuyu gündemine alan Ünal, ‘düşük profilli‘ sözünün kendisi söyleyene kadar, ‘öyle kendi halinde, sessiz, sakin, samimi, vakur, mütevazı, işine odaklanmış, dikkat çekmeden ilerleyen, yani düşük profilli bir kelime’ olduğunu yazan Ünal, artık aynı ifadenin ‘en galiz hakaretlerden biri’ne dönüştüğünü yazdı.

Bu anlam kaybına neden olduğu için özür dileyen Ünal, sırayla Türkçe ve farklı dillerde hangi kelime ve ifadelerin bağlamından çıkarıldığını hatırlatmaya girişti.

NUMAN KURTULMUŞ'A ÜSTÜ KAPALI SİTEM

"En yakın dostlarımın dahi anlamını bilmedikleri bu kelime üzerinden linç girişimleri beni incitti" diyen Ünal, AKP üzerinden gelen eleştirilere sitem etti.

Ünal, Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’u da isim vermeden şöyle eleştirdi: “Ancak, en yakın dostlarımın dahi anlamını bilmedikleri bu kelime üzerinden linç girişimleri beni incitti. Yine de canları sağ olsun. ‘Bizim mahalle başkanımız bile yüksek profillidir, ilçe başkanlarımız arasında bile düşük profilli kimse yoktur’ sözleri haklı ve yerinde sözler. Ancak aynı arkadaşların, THY uçaklarında yapılan ‘İniş için alçalmaya başlıyoruz’ anonsu karşısında hosteslere ‘Sensin alçak’ ya da ‘Siz alçalın, bizim yerimiz yükseklerdir’ demelerinden ciddi ciddi korkuyorum.”

Yine de hata ettiğini söylemekten de geri durmayan Ünal, yazısını şöyle noktaladı: “Kelimelerin manaları değişir. Hata ettiğimi kabul ediyor, faydası yok biliyorum ama, istemeden de olsa verdiğim rahatsızlıktan dolayı herkesten özür diliyorum.”

Diken
<< Önceki Haber AKP'li Ünal'dan Kurtulmuş'a sitem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER