AKPM, mültecilerin kullandığı "transit ülkeleri" ziyaret edecek


Avrupa konseyi parlamenterler meclisi "AKPM" mültecilerin Avrupa'ya göçü sırasında kullandıkları "transit ülkeler" hakkında bir rapor hazırlayacak. Rapor için yetkililer Makedonya, Sırbistan ve Slovenya'yı kapsayan dört günlük gezi yapacak.

AKPM heyeti, 10-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecekleri gezide, göçmenlerin durumlarını yakından görmek istiyor. Batı balkanlardan Avrupa Birliği sınırlarının kuzeyine giden bu yolda, mülteciler ve hala yolda olanlarla bir araya gelinecek. Heyet konaklama, sınırlarda kurulmuş sağlık tesislerini yerinde ziyaret edecek.

Heyet, ziyaret sırasında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği "BMMYK", uluslararası otoriteler, STK'lar ve gönüllüler ile bir araya gelecek.

AKPM heyeti, göç ve iltica sorunu ile başa çıkabilmek, sınır kontrollerinin durumu düzenlemek için kapsamlı ve hak temelli bir çözüm bulmayı hedefliyor.

Ziyaret 10 Kasım Salı günü Makedonya ve Yunanistan sınırındaki alım tesislerini ziyaretle başlayacak.

11 Kasım Çarşamba günü, sabah Üsküp'te ulusal otoritelerle bir araya gelecek heyet ardından Makedonya cumhuriyeti ve Sırbistan arasındaki bölgeyi ziyaret edecek.

12 Kasım perşembe günü Belgrad'da ulusal makamın temsilcileri ile bir araya gelecek.

13 Kasım Cuma günü ise Slovenya'nın başkenti Ljublijana'da yetkililerle bir araya gelecek olan heyet ardından Slovenya ve Avusturya arasında ziyaretlerden bulunacak.

CİHAN
<< Önceki Haber AKPM, mültecilerin kullandığı "transit ülkeleri" ziyaret... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER