AKP'nin anayasa taslağının mimarı en mantıklı koalisyonu açıkladı

Anayasa Hukukçusu Ergun Özbudun seçim sonrası gündemi değerlendirdi.

AKP'nin anayasa taslağının mimarı en mantıklı koalisyonu açıkladı

AKP'nin anayasa taslağının mimarı Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun 2015 milletvekili seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere Samanyolu Haber TV'ye konuk oldu.

Özbudun AKP'nin seçimlerden lider olarak çıkmasının başarı sayılamayacağını aksine bir önceki genel seçimle kıyaslandığında çok başarısız bir seçim geçirdiklerinin altını çizdi.

Prof. Dr. Ergun Özbudun seçimlerde AKP'ye büyük bir ders verildiğini belirterek "2011 seçimi ile kıyaslandığında 9 puanlık bir düşüş var bu hiç bir şekilde başarı kabul edilemez. Biz hala birinci partiyiz denmez çünkü dünyanın hiç bir yerinde böyle bir düşüş başarı kabul edilmez başarısızlıktır" dedi. AKP'nin anayasa taslağının mimarı Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun'dan seçim değerlendirmesi | Samanyolu Haber

MHP ve CHP'nin durumunu da değerlendiren Özbudun "MHP'de 3,4'lük bir başarı yakaladı. CHP'ye oy verecek bir çok seçmen HDP'ye oy verdi dolayısıyla oyu pek değişmedi CHP'nin. HDP de bunun farkında ve bununla ilgili 'ödünç oy' açıklaması çok yerindedir. Bu seçimin kilit noktası 'rejimin tehlikede olmasıydı' CHP ise ekonomi üzerinden seçim kampanyası yürüttü" dedi.

MHP'Nin koalisyon açıklamasını değerlendiren Ergun Özbudun "Bahçeli'nin açıklamasını daha çok AKP'yle bir ittifak olmaz çağrısı gibi algıladım. AKP'nin güven oyu alamayacağı kesin üç partiden. Cumhurbaşkanının Kılıçdaroğlu'na bu görevi vermesi beklenir. Cumhurbaşkanının bu yolu denemeden 45 gün sonra seçime gitmeye çalışması bir Anayasa ihlali olacaktır" diyerek durumun ciddiyetine değindi.

Son olarak önümüzdeki en önemli sorunun demokrasi ve hukuk olduğunu özellikle belirten Prof. Dr. Ergun Özbudun "Türkiye'nin şuan en çok ihtiyacı olan bir demokrasi restorasyonu, yüzde 10 barajının kaldırılması, hukukun düzeltilmesi ve Sulh Ceza Hakimlikleri'nin kaldırılmasıdır. Üç partili (CHP, MHP, HDP) demokrasi restorasyon koalisyonu benim için en akıllıca olanıdır" dedi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber AKP'nin anayasa taslağının mimarı en mantıklı koalisyonu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER