AKP'yi sarsan olay! Hepsi adaylık içinmiş

"Tayyip'e kurban olayım" diyen AKP'li eski milletvekili Ekrem Çelebi, aday gösterilmeyince hayranlığını unutup bağımsız aday oldu, AKP çekil deyince pazarlık yapıp çekildi.

AKP'yi sarsan olay! Hepsi adaylık içinmiş

AKP, milletvekili aday listeleri nedeniyle Ağrı’da tam anlamıyla bir şok yaşadı.  AKP’li eski vekilin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “halkı ve kendisini kurban edecek” ölçüdeki hayranlığı, milletvekili gösterilmeyince sona erdi.

Cumhuriyet'in haberine göre, 7 Haziran'da Ağrı'da HDP karşısında yenilgi yaşayan AKP, 1 Kasım seçimleri için aday listelerini büyük ölçüde yeniledi. Geçen dönem AKP'nin Ağrı milletvekili olan Ekrem Çelebi, çok istemesine ve yerini garanti olarak görmesine karşın listeye giremedi. Aday gösterilmeyen Çelebi, partisine karşı Ağrı'dan bağımsız milletvekili adayı oldu. 1 Kasım'da HDP'ye karşı yeni bir hezimet yaşamak istemeyen ve bu nedenle bir oyu bile çok önemseyen AKP yönetimi duruma el koydu. Çelebi ile görüşen parti yönetimi, adaylığını çekmesini istedi. Edinilen bilgilere göre Çelebi, AKP yönetimiyle yaptığı pazarlıklar sonucu bağımsız adaylıktan vazgeçti.

"TAYYİP'E KURBAN OLUN, BEN DE TAYYİP'E KURBAN OLAYIM"

Çelebi, 22 Kasım 2014 tarihinde AKP'nin Patnos ilçe kongresinde Erdoğan'a hayranlık ve övgü sıralamasında kendisine birincilik getirecek ifadeler kullanarak, “Ağrı'ya bunlarca yatırım yapıldı. Patnos'a bu kadar para gönderildi. Bunu görmeyen nankördür. Sizler de Tayyip'e kurban olun, ben de Tayyip'e kurban olayım” demişti. Kürtçe olarak da dile getirdiği Erdoğan'a yönelik övgü sözleri nedeniyle bazı Ağrılılar Çelebi'ye, “Siz Erdoğan'a kurban olabilirsiniz ama bizden bakleyemezsiniz. Bizden özür dileyin” diyerek tepki göstermişti.Cumhuriyet
<< Önceki Haber AKP'yi sarsan olay! Hepsi adaylık içinmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER